Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 9. 4. 2024.

| Hronika

Slučaj 272 pištolja - niški policajac još nije izručen Srbiji

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Policija grb KOSTA
Osumnjičeni policajac i dalje čeka izručenje u Srbiju; foto: A. Kostić

Policajac iz Niša koji se sumnjiči da je ukrao 272 pištolja iz policijske stanice Pantelej u kojoj je radio, a koji je nakon bekstva uhapšen u Podgorici i dalje se nalazi u pritvoru. Iz Višeg suda Crne Gore kažu da je slučaj i dalje u fazi istrage i da bi tek trebalo da bude odlučeno da li će i kada biti dozvoljeno njegovo izručenje u Srbiju.

Iz Višeg suda Crne Gore potvrđuju da se osumnjičeni policajac D. M. i dalje nalazi u pritvoru, od njegovog hapšenja u Podgorici 29. februara, nakon što je za njim Republika Srbija raspisala međunarodnu poternicu.

Kako su saopštili novinarima Južnim vestima istražni sudija i dalje prikuplja sve informacije, kao i to da će tek nakon toga biti odlučeno da li će izručenje Srbiji biti dozvoljeno.

Predmet je kod nas zadužen još 29. februara i nema novih informacija, s obzirom na to da je predmet u istrazi i da prikupljamo sve podatke koji su neophodni, kako bi se utvrdilo da li su ispunjene sve procesne pretpostavke ili ne, odnosno da li je dozvoljeno izručenje. U svakom slučaju sve je kod sudije za istragu i u radnoj je fazi. Otprilike istraga traje od mesec i po do dva meseca - rekli su iz crnogorskog Višeg suda.

Podsetimo, prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, policajac iz Niša nalazio se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu. Južne vesti su saznale iz da je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, a gde je ono završilo ne zna se, već postoje samo pretpostavke.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, dvojica osumnjičenih, Prokupčanin i Nišlija, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, bio je u bekstvu.

Policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Takođe, mesec dana otkako su Južne vesti otkrile aferu o krađi pištolja "izutra", dosadašnjem načelniku niške policije Jovici Stojmenoviću uručeno je razrešenje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrkiter

    21:04 // 9. 4. 2024.

    Biti kriminalac je danas IN, bez obzira nosiš li drzavnu uniformu ili ne. U, koncnom, policajcu nece faliti dlk s glave i bice junak i medju kolegama i medju ljudima, s one strane zakona!

  • Steva n

    14:11 // 9. 4. 2024.

    Možda se zna ko će da plati da ga ne isporuče, možda je to isti čovek koji ubija Srbe sečenjem drveća, naoružavanjem neprijatelja i podržavanjem rio tinta i nezavisnosti južne srpske pokrajine i svega ostalog što nas uništava.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: