Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 1. 3. 2024.

| Hronika

"Slučaj 272 pištolja" - uhapšeni Nišlija u crnogorskom pritvoru, čeka se izručenje

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Policija KOSTA
Tek sledi komunikacija između organa Crne Gore i Srbije o izručenju; foto: Aleksandar Kostić

Policajac iz Niša koji je osumnjičen da je iz policijcke stanice u Durlanu ukrao 272 pištolja, a potom bio u bekstvu, juče je uhapšen u Podgorici i određen mu je pritvor od strane sudije za istragu Višeg suda. Još uvek nije poznato kada će biti izručen Republici Srbiji, a crnogorska policija napominje da tek sledi komunikacija nadležnih organa dveju država.

Kako je crnogorska policija objavila optuženi 38-godišnji D. M. nalazio se na međunarodnoj poternici NCB(Nacionalni centralni biro) Interpola Beograda zbog toga što je osumnjičen da je iz policijske stanice u kojoj je do tada radio otuđio oružje koje su građani dobrovoljno predali tokom majskih akcija prošle godine nakon ubistava u Beogradu i Mladenovcu.

Njemu je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor. Slijedi komunikacija nadležnih pravosudnih organa Crne Gore i Republike Srbije - naveli su iz policije Crne Gore.

Novinari Južnih vesti kontaktirali su Više državno tužilaštvo u Podgorici, ali im je zatreženo da se obrate mejlom, tako da još uvek čekaju na odgovore o statusu optuženog D. M. kao i to kada će biti izručen i tačno kome će biti izručen u Srbiji.

Afera o nestalih 272 pištolja, za koje se ispostavilo da ih je otuđio policajac, uznemirila je javnost, naročito zbog toga što se čelnici niške, ali i republičke policije nisu oglasili, dok Više tužilaštvo u Nišu odbilo da pruži informacije, pod izgovorom da ne postoji opravdan interes javnosti.

Oglasila se jedino opozicija upitala da li je reč o nedostatku hrabrosti da izađu pred građane i kažu ko je odgovoran za propuste ili čekaju “nove afere” da bi se stare zaboravile.

Ukoliko oružje nestane iz ustanove koja je zadužena da brine o bezbednosti, kako građani mogu i dalje verovati policiji, koja se do sada nijednom nije oglasila, pita opozicija i traži od policije da ne bude solidarna prema “kolegi”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Obrenovic

    12:48 // 3. 3. 2024.

    Da li ljudi znaju da u policiji vlada korupcija i kriminal, posto su svima izgleda zamagljene oci pa ne vide, skoro svaka druga vest je da policija hapsi policiju...Tolko o nasem Nišu.

  • sajbija

    21:44 // 2. 3. 2024.

    Konzumacija gvozdja iskljucivo za svoje potrebe, navuko se covek na železo, ima jaku želudačnu kiselinu, odmah
    analizom krvi utvrditi referentnu vrednost gvozdja za mladog gospodina policajca.
    Sigurno da nije planirao da izadje na black market i pojaca se bar sa 100.000€.

  • Idi bre

    18:15 // 1. 3. 2024.

    More ostavi ga u Crnu goru što mi da ranimo lopova!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: