Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:53, 27. 7. 2021.

| Hronika

Službena “škoda” oštećena u sudaru, za volanom bila gradonačelnica Niša

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
skoda
Nekada je bila nova i neoštećena; foto: čitalac arhiva

U saobraćajnoj nezgodi na putu od Aleksinca ka Sokobanji oštećena je i “škoda” u kojoj se obično vozi, ali i koju vozi gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Kako sama kaže, ovog puta je ona bila za volanom, a službenim vozilom je bila učesnica lančanog sudara. Povređenih nije bilo, a putovala je u Sokobanju na radionicu koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština - SKGO.

Sotirovski kaže da se nezgoda dogodila 8. jula oko 11 sati, u radno vreme. Za volanom je bila gradonačelnica lično, a učestvovala je u lančanom sudaru kao treće vozilo u nizu.

Bili smo u lančanom sudaru. Klasična nezgoda na putu. Kada se to dogodilo ja sam pozvala policiju, insistirala sam na tome. Zapisnik u policiji postoji. Nigde nisam išla privatno - kaže gradonačelnica Niša.

Događaj u Sokobanji, na koji je putovala, trajao je dva dana, a nije bilo, kako kaže, mogućnosti da se i vozaču plati prenoćište i dupla dnevnica pa je zato vozila sama.

Tom "škodom" rukovodimo vozač i ja. Vozač je na "stand by" 365 dana u godini. U ovom slučaju organizator je zvao mene, jer sam bila i kao gradonačelnik i kao deo Komiteta regiona EU i Srbije i predvideo je 2 dana. Ja nemam mogućnosti, niti poziciju u budžetu niti bilo šta da mogu vozaču da platim smeštaj ili da ga on plati iz svog džepa - rekla je gradonačelnica.

Dodaje da inače izbegava da na duga putovanja ide sama i da tu uvek putuje sa vozačem, ali da za putovanja u okrugu neretko bude sama svoj vozač.

Zbog ovog udesa kasnio je i početak radionce na koji je Sotirovski išla kao kopredsedavajuća zajedničkog Komiteta regiona EU i Srbije.

sastanak sokobanja Sotirovski na sastanku u Sokobanji nakon udesa; foto: SKGOOvo potvrđuju i iz SKGO-a koji su događaj organizovali zajedno sa Ministarstvom za državnu upravu i loklanu samoupravu.

Gospođa Sotirovski je kopredsedavajuća Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU i RS, a početak skupa je 8. jula kasnio usled saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo službeno vozilo gradonačelnice Niša. Skup su otvorili predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić, Čedomir Rakić, državni sekretar u MDULS i generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić - kažu u SKGO.

Na ovo oštećenje gradske imovine prošle nedelje je ukazivala i Stranka slobode i pravde tvrdeći da je auto udaren dok je korišćen u privatne svrhe.

Građani Niša imaju pravo da znaju ko zloupotrebljava njihovu imovinu u privatne svrhe. Pomešali su javnu i privatnu imovinu i apsolutno sve tretiraju kao svoje. Mogu kako hoće, ali ne mogu dokle hoće! Bahatost niških naprednjaka prešla je sve granice i jednom će morati da odgovaraju za sve! - pisali su iz SSP-a.

U istom saopštenju se pominjala i cifra od 400.000 dinara štete, a gradonačelnica kaže da je auto "kasko" osiguran i da je trenutno u Čačku na popravci. U voznom je stanju, tvrdi, a procenu štete još nisu dobili.

Novinari Južnih vesti su službene beleške o ovoj saobraćajnoj nezgodi zatražili od policije, a nakon njihovog dostavljanja znaće se i svi detalji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemi posmatrač

    12:34 // 29. 7. 2021.

    Прочитао сам све коментаре на сајту ЈВ и фб страници, ни један није позитиван, значи ....

  • Tiosav

    12:05 // 29. 7. 2021.

    Gospoja je kriva, što će reći da kasko ne pokriva štetu. Ali nema veze, Niš je jedan bogat grad tako da će građani rado da plate popravku iz svog džepa...

  • Kolle

    21:18 // 28. 7. 2021.

    Nadam se da gradonacelnica ima uredno zaveden putni naog za to putovanje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: