Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 26. 1. 2022.

| Hronika

Smanjena zatvorska kazna sa 7 na 6 godina vozaču koji je usmrtio pešake na Bulevaru Medijana

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
nesreća bulevar medijana
Uzeli u obzir kajanje i žaljenje; foto: JV

Za smrt 12-godišnjeg dečaka i 45-godišnjaka koje je 4. januara 2021. na niškom Bulevaru Medijana pregazio automobilom, Nemanja Stamenković iz Beograda je osuđen na kaznu zatvora od 6 godina, pošto je Apelacioni sud u Nišu delimično usvojio žalbu branioca na prvobitnu presudu kojom je bio osuđen na 7 godina, potvrđuju iz Suda.

Napominju da su uzeli u obzir da je reč o mlađoj punoletnoj osobi, to što je neosuđivan, kao i što je pokazao kajanje i žaljenje.

Sud je imao u vidu da se radi o profesionalnom vozaču, ali i to da je on kratak vremenski period imao tu funkciju. Imali smo u vidu i to da su poginula dva lica od kojih je jedno dete, pa smo u okviru zaprećene kazne od 2 do 8 godina našli da je kazna zatvora od 6 godina adekvatna i izvršenom delu i počiniocu - objašnjavaju iz Apelacionog.

Dodaju da će u zatvorsku kaznu od 6 godina biti uračunat i period koji je N. S. proveo u pritvoru, kao i da ostaje mera bezbednosti koja podrazumeva da mu nakon izlaska iz zatvora 5 godina bude zabranjeno da upravlja motornim vozilima B kategorije.

Podsetimo, vozač “audija” N. S. je 4. januara prošle godine vozeći "audi" Bulevarom u Duvaništu na trotoaru udario dva pešaka, koji su stradali. Prvobitnom presudom bio je osuđen na kaznu zatvora od 7 godina.

Ta saobraćajna nesreća izazvala je i burne reakcije javnosti, pa su Nišlije nezadovoljstvo iskazale protestima i zahtevale bolju bezbednost saobraćaja, a tražili su i adekvatne kazne, jer smatraju da kazna od 8 godina zatvora nije dovoljna za takva krivična dela.

Na najmasovnijem protestu tražili su smenu načelnika, a nakon nekoliko poseta ministra policije Aleksandra Vulina Nišu, smenjen je načelnik sabraćajne policije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Limun

    08:47 // 2. 2. 2022.

    Dvostruki ubica sada ima dozvolu od drzave Srbije da nakon izlaska iz zatvora ( doduse jos nije ni usao) ponovo ubije jos dvoje, troje ljudi, zene, decu jer bice jos uvek mlad i zeljan ludih voznji sa ludim autima koje ce mu roditelji priustiti.

  • Sanja

    08:59 // 27. 1. 2022.

    Ne mogu da verujem i pored blage kazne za Ubistvo još i smanjuju. Očigledno sudija nema decu, prijatelje, poznanike... Ja bih i njemu sudila. E sada treba masovni protesti, jer vozač može još nekog da ubije. PROTEST!!!

  • Slaba država

    08:33 // 27. 1. 2022.

    Štite se privilegovani pojedinci, a pare se uzimaju kad zaboraviš pojas da vežeš ili da upališ svetla.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: