Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 28. 7. 2015.

| Hronika

Smene u niškoj policiji zbog samoubistva inspektorke

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Policijska uprava Niš
Smene u najavi; Policijska uprava Niš

Nepune dve nedelje nakon samoubistva inspektorke niške Policijske uprave, uveliko traje istraga u vezi sa onim što je dovelo do tragedije.

Kako novinari "Južnih vesti" saznaju, u sklopu istrage je prethodnih dana smenjeno nekoliko oficira niške policije, među kojima su navodno i neki načelnici.

Međutim, dok načelnik Policijske uprave Srđan Grekulović tvrdi da ne zna ništa o tome, u Nezavisnom policijskom sindikatu Srbije potvrđuju da ima "postupanja".

U toku je istraga. Nije to smena, ali pošto ima elemenata mobinga, oni koji vrše mobing moraju da budu uklonjeni. Dakle, radi se na tome - kaže predsednik sindikata Miloš Jelenković.

On dodaje da je sindikatu nebitno da li je reč o smenama ili unapređenju, već samo da ne budu na mestu na kome su sada.

Nama je bitno da se oni sklone iz te sredine, da može istraga da bude nepristrasna - kaže Jelenković.

Podsetimo, telo inspektorke je pronađeno 15. jula na groblju u okolini Niša. Zasada se sumnja da je reč o samoubistvu.

Ali kako je kasnije potvrđeno "Južnim vestima" iz Višeg tužilaštva, otvorena je istraga po oproštajnom pismu u kome je "u jednom delu" pokojna inspektorka pisala i o problemima koje je doživljavala na poslu.

Iz niške policije tada je saopšteno da "samoubistva nemaju veze sa radom u policiji".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kiki

    14:52 // 29. 7. 2015.

    Pa ti takozvani sefovi nemaju dve blage veze sta je mobing jer su u zivotu procitali dva naslova u dnevnim novinama.Zato im dajte pistaljke i na raskrnicu da menjaju pokvarene semafore jer verujte sa tim koficijentom za bolje nisu.

  • Realista

    12:27 // 29. 7. 2015.

    Gospodo čelnici policije!
    Za početak naterajte vaše službenike da se vezuju kada upravljaju službenim vozilom, da nose uniformu po propisima, urednu i čistu, da se ophode na propisan način i ostale sitnice. Ukoliko ste nemoćni da to sprovedete, i ne pokušavjete da nam objašnjavate kako vodite interne istrage, kako smenjujete itd. Ne verujemo vam!

    • Džaba

      22:25 // 29. 7. 2015.

      Ozbiljni, kulturni, civilizovani, obrazovani, elokventni, vaspitani i pristojni ljudi se ne teraju, oni sami znaju sve to što navodite i tako se i ponašaju dok ove druge džaba i da teraju !

  • mm

    09:18 // 29. 7. 2015.

    Sudije,tuzilastvo, nemaju stav o mobingu.Za njih i policiju to je jos uvek sarena laza.Tvrdim iz mog iskustva. Klinicki centar je pun mobinga,ali tu je SNS koji to resi,ne brinite tu smo. Policija ? kakav crni humor. Jadni smo narode.Cekaju da se svi poubijamo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: