Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 28. 10. 2021.

Snajper, uređaj za osmatranje i termovizijska kamera zaplenjeni od putnika na niškom aerodromu

snajper carina 47-godišnji putnik doputovao iz Dortmunda; foto: Uprava carina

Snajper, uređaj za osmatranje i termovizijsku kameru, čija je ukupna vrednost oko 4.000 evra, pronašli su i zaplenili su juče carinici u prtljagu 47-godišnjeg srpskog državljanina koji je doputovao iz Dortmunda na niški aerodrom "Konstantin Veliki", saopšteno je iz Uprave carina.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Cvetanovic Milan

    13:13 // 28. 10. 2021.

    Prvo to nije snajper,nego opticki nišan,i ovo može da se uz placanje carine uveze u Srbiju,covek moze biti lovac,kolekcionar sto mozda i moze da dokaze,i otkud vi znate dali su u Nemackoj to videli ili ne,mozda je covek imao uredno racun sto je njima mozda dovoljno,mozda po njihovim zakonima uz uredan racun mozete da iznesete iz Nemacke,jer je verovatno uredjeno gde i kako mozete to kupovati

  • Marko

    13:34 // 28. 10. 2021.

    Šta je interesantno u tome što je prošao "sve aerodromske, policijske i carinske kontrole"? Oprema koju je uneo može legalno da se kupi i prenosi i u Nemačkoj i u Srbiji. Jedini prekršaj koji je učinio je što carini nije prijavio da unosi robu veće vrednosti, a to se ne događa tako retko da bi to bila značajna vest.

    • LudiMilojko

      15:16 // 30. 10. 2021.

      Nije to razlog problem je neko je tajno i tiho promenio zakon.Sad ako imas nesto vrednije od 100 evra i ne prijavis kazne te.Ranije je bilo do 5000 evra vrednosti.Velikom vodji fale pare za kredite sto je uzeo na ime drzave pa se dosetili gde da jos izmuze.

  • Decak

    13:45 // 28. 10. 2021.

    Na slici su samo opticki uredjaji. Nigde snajpera !

  • Experti

    14:35 // 28. 10. 2021.

    Milan i Decak,
    To što vi mislite da se zove snajper zove se puška, puška+optički nišan= snajper

  • Zika

    14:36 // 28. 10. 2021.

    Ovo je optika nije oružje ,ovo se i kod nas kupuje slobodno i u prodavnici i na buvljoj pijaci i preko oglasa ! Lovci na krupnu divljač koriste ove uređaje sasvim legalno . I ne vidim problem ,osim neplaćanja carine .

  • Стефан

    15:51 // 28. 10. 2021.

    И ви са јужних вести ако немате ништа паметније(а има, итекако има,од афера наше градоначелнице,па све до афера председника и његовог сина),ако не смете да пишете ништа битно за државу,не пишите и ове глупости,човек ловац купио оптику и ухапшен,отац Стефановића (слине) извозио оружје и ником ништа.

  • posmatrac

    16:46 // 28. 10. 2021.

    Pa....covek nije uneo oruzje napravio je carinskih prekrsaj nije prijavio robu za carinu.....i sad ispada kao da su na carini nasli nuklernu bombu....optika za oruzje se legalno kupuje i nosi ne postoji posebno odobrenje za takve stvari zakon je jasan ......isto tako vazi i za futrolu, remen, pribor za ciscenje oruzja i drugu opremu....

    • marko

      22:39 // 28. 10. 2021.

      Nažalost mora se imati dozvola za uvoz optike za oružije. Ni ja to nisam znao i kupim povoljno preko wish-a fenomenalnu optiku, koju je carina vratila.

  • Pera

    17:27 // 28. 10. 2021.

    U bre!. A Grčić iz Eps šta je sve kupovao od narodnih para pa ništa!

  • Stefa

    19:46 // 31. 10. 2021.

    Pustite coveka nema snakper samo odredjenu opeemu . Moji si na pozicijama

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: