Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:44, 4. 1. 2022.

| Hronika

Snimak maloletnika iz Svrljiga koji je psa bacio preko ograde ka reci stigao do tužilaštva

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
ograda svrljig
Maloletnik bacio psa preko ograde dok su vršnjaci snimali; foto: A. K.

Maloletnik iz Svrljiga bacio je psa preko ograde ka reci na Autobuskoj stanici u tom mestu, a ceo događaj snimali su telefonima vršnjaci koji su ga ohrabrivali da to uradi. Incident potvrđuju i iz dečakove Osnovne škole “Dobrila Stambolić”, kažu da su preduzeli sve mere, obavestili Centar za socijalni rad i policiju. Iz policije kažu da su počeli da rade na rasvetljavanju slučaja i da je o svemu obavešteno Više javno tužilaštvo u Nišu.

Na društvenim mrežama je snimak na kom se vidi kako maloletnik nosi psa, a zatim ga baca preko ograde koja odvaja Autobusku stanicu od reke, dok druga deca snimaju. ograda svrljig Pas je srećom, kako saznajemo, nepovređen

Sa dve kamere su snimali. Razredni starešina je razgovarao sa roditeljem, tu se sve završilo - kaže izvor Južnih vesti.

Sam direktor škole Milan Bogdanović kaže da se incident dogodio 30. decembra i da je nakon toga razgovorarao sa majkom dečaka, ali ne i sa samim detetom jer je na raspustu.

Videćemo da li možemo da obavimo razgovor sa učenikom za vreme raspusta ili ćemo kad krene polugođe i da vidimo koje ćemo mere da preduzmemo u vezi sa ovim slučajem, a obavešten je i Centar za socijalni rad i policija - rekao je direktor.

Iz policije kažu da prijava iz škole još nije stigla do njih.

Policija, iako ovaj događaj nije prijavljen, odmah po saznanju, započela je da preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti. Obavešteno je Više javno tužilaštvo u Nišu i intenzivno se radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja - rečeno je iz policije.

Kako su i druga deca koja su posmatrala i snimala ovaj događaj takođe iz Osnovne škole “Dobrila Stambolić”, direktor kaže da se neće pokretati nikakav vaspitno-disciplinski postupak, jer nisu direktno učestvovali u maltretiranju psa, ali da će i sa njima obaviti razgovor.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: