Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 8. 2. 2021.

| Hronika

Snimci povezuju Belivukovu grupu i Niš, advokati kažu da su takve informacije samo za nadležne

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
belivuk hapsenje
Na "Pinku" povezali Niš i Belivukovu grupu; foto: MUP

U “Hit tvitu” na Pinku su ekskluzivno emitovani snimci u kojima se kriminalna grupa koju je predvodio Veljko Belivuk povezuje sa ubistvom Nišlije Miljana Lepoje, vođom “Pink Pantera”, a kasnije i sa izvesnim Milanom Andrićem Kuzmanom koji je navodno bio njihov kontakt u Nišu. Advokati kažu da snimci i informacije iz istrage ne bi trebalo da budu dostupni javnosti, ali je javnosti nepoznata informacija da li je i Nišlija koji je optužen na Pinku uhapšen, jer njegovog među objavljenim imenima nema.

Na jednom snimku se vidi, objašnjavao je u studiju Bogdan Pušić, šef Uprave kriminialističke policije, kako automobil navodno dovozi Ljepoju u kuću u Ritopeku, ali on nikada iz nje nije izašao.

Zato se sumnja, kako je rekao, da je Ljepoja tu i ubijen, a u samoj kući su pronađeni brojni DNK dokazi.

Onda je emitovan snimak presretnutog razgovora između, kako je rečeno, Belivuka i Milana Andrića Kuzman iz Niša.

Jasno je da su u porukama u pitanju vođa i član organizovane kriminalne grupe i da je u pitanju žrtva Ljepoja kome je jasno stavljeno do znanja šta ga čeka i da je njegovoj ekipi rečeno da više nisu meta i da više neće da se bakću sa ostalima - rekao je načelnik UKP.

Dodao je i da su Ljepoju namamili u kuću pričom da su “drugari i da idu nešto da se dogovore” i naveo da se na prikazanom snimku nalaze Marko Miljković i Dejan Tešić iz Belivukove ekipe.

Nije poznato šta je sa pomenutim Kuzmanom iz presretnutog razgovora, da li je uhapšen ili je svedok u ovom slučaju.

A to je upravo problem koji vidi i advokat Miloš Janković i koji za Danas kaže da najosteljviji dokazi nisu za javnost i da oni treba da budu poznati samo istražnim organima.

Specifično je i to što se ti podaci čine dostupnim određenim privatnim medijima. Medije koji su dobili dokaze iz istrage državni organi dovode u privilegovan položaj. Razumljiva je tendencija vlasti je da se javnosti prikažu aktivnosti i uspesi u policijskom radu, ali je pitanje u kojoj meri javnosti treba činiti dostupnim i najosetljivije dokaze - rekao je Janković.

Predsednik Aleksandar Vučić je nedavno najavio i hapšenja u Nišu i Vranju, ali nema informacija da li su se hapšenja i desila. To je danas samo ponovio bivši ministar policije, a sada odbrane Nebojša Stefanović.

Oni koji se bave izveštavanjem o organizovanom kriminalu kažu da grupe sa juga nisu toliko poznate, ali da bi o njima sve trebalo da znaju policija i tužilaštvo. Niš i Vranje su potencirani kao žarišta organizovanog kriminala.

Podsetimo, organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka uhapšena je pre nekoliko dana, a na teret joj se stavljaju brojne kriminalne radnje, među kojima su i 3 ubistva, uključujući i likvidaciju Miljana Ljepoje iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • SUP

    09:30 // 9. 2. 2021.

    Naravno da imaju svoj krak i u Nišu. Mogli bi malo da pročešljaju Kosovke Devojke u Panteleju, što šta bi se našlo

  • Nislija

    09:21 // 9. 2. 2021.

    Oni koji su ih stvorili sad ih hapse, sad ce da dodju drugi umesto njih i opet sve po starom. Takva je njihova borba sa org. kriminalom.

  • Vladica Nenadović

    08:02 // 9. 2. 2021.

    Ovo je samo običan obračun među kriminalnim grupama i uklanjanje konkurencije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: