Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 25. 6. 2018.

| Hronika

Sprečen šverc zlatnog i srebrnog nakita na Gradini

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Duzalica puna zlatnog i srebrnog nakita
Duzalica puna zlatnog i srebrnog nakita; foto: Uprava carina

Skoro kilogram zlatnog i srebrnog nakita sakrivenog u šupljinima hidraulične dizalice u autobusu, kako kažu u Upravi carina, zaplenjen je u subotu 23. juna na terminalu Gradina. Vrednost zaplenjenog nakita je oko milion dinara.

Prekršaj je otkriven u autobusu koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar, kada su carinici u boksu za alat pronašli zarđalu hidrauličnu dizalicu koja je delovala potpuno neupotrebljivo.

Ispostavilo se da je sumnja bila opravdana, jer kada je dizalica rasklopljena u njenoj unutrašnjosti pronađeni su paketići zlatnog i srebrnog nakita, sa ispisanim imenima primalaca, što nesumnjivo ukazuje na to da je u pitanju krijumčarenje radi dalje preprodaje - navode u Upravi carina.

Vrednost zaplenjenog nakita skoro milion dinara Vrednost zaplenjenog nakita skoro milion dinara; foto: Uprava carina U šupljinama dizalice bilo je sakriveno oko 50 komada zlatnog nakita, prstenja, lančića, narukvica, minđuša i medaljona, teških oko 200 g i 50 srebrnih narukvica težine oko 700 g, čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo milion dinara.

Kako dodaju u Upravi, zlatni i srebrni nakit su privremeno zadržani, a protiv 23-godišnjeg vozača autobusa, našeg državljanina iz Novog Pazara, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: