Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 26. 12. 2016.

| Hronika

Starica kažnjena zbog mačora ipak ne ide u zatvor?

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Mačor
Mačor Marko jedino društvo starici; Ilustracija; Foto: flickr, guldfisken

Iako rođak Rosande Rubežić sa Delijskog visa kaže da je ova starica dobila rešenje niškog Prekršajnog suda da kaznu od 10.100 dinara odleži u zatvoru, ona je još na slobodi. Njoj su, prema rečima njenog rođaka Vojislava Dubaka, sada dali 6 uplatnica da plati na rate kaznu koju joj je propisala Komunalna policija.

Rosandu su komšije prijavile zbog toga što je, navodno, njen mačor vršio nuždu u hodniku zgrade. Komunalna policija je 2 puta reagovala i naložila joj da plati kaznu zbog prekršaja Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama.

Moja tetka je udovica koja dugo živi sama i ugrožena socijalna kategorija. Mačor joj je jedino društvo a komšije su prijavile da je on vršio nuždu u zgradi. Iako to nije dokazano, njoj je stigla kazna koja je preinačena u zatvorsku - objašnjava Dubak.


Iz Suda predočili starici da može i na javne radove

U Prekršajnom sudu su kazali da su nalozi Komunalaca postali konačni jer Rosanda nije platila kaznu u roku od 8 dana, niti je podnela zahtev za sudsko odlučivanje. Nalozi su, dodaju, dostavljeni Sudu zarad izvršenja.

Prekršajni sud u Nišu je u izvršnom postupku doneo rešenje o načinu izvršenja, koja sadrže pouku o pravnom leku da se može izjaviti prigovor u roku od 3 dana od dana prijema rešenja o načinu izvršenja. Na navedena rešenja R.R. nije izjavila prigovore - naveli su iz Prekršajnog suda.

Oni dodaju da je starici prilikom dolaska u sud čak predočeno da može da obavlja rad u javnom interesu, ili da plati na rate.

Ističemo da prekršajni sud nije vodio prekršajne postupke niti je izrekao prekršajne sankcije, već je postupao po izvršnom postupku po prekršajnim nalozima izdatim od strane Komunalne policije koji su konačni i izvršni - dodali su iz Suda.

Međutim, već su se, dodaje rođak starice, javila mnoga udruženja građana i dobrovoljci koji bi da pomognu ovoj 75-godišnjoj starici da plati kaznu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija

    09:07 // 28. 12. 2016.

    Komunalna policijo,eno neka baka prodaje vinov list pred Maksijem,trcite,ali nemoj slucajno da vidite one vlasnike pasa kako su ljubimce izveli u nuznik,tu pored Lutkarskog,ili kako kese djubreta lete sa prozora iz okolnih zgrada,ili kako je javni WC u soliteru gde je bila TV5,ili kako voze bicikle trotoarom...

  • ocevidac

    08:37 // 28. 12. 2016.

    Jutros kod Doma zdravlja oko sedam sati desetina pasa i njihovih vlasnika u parku koji sluzi za pseci WC.Komunalci,znate li to i sto ne dezurate,nego kaznjavate babe?

  • milica

    03:26 // 28. 12. 2016.

    Komunalna trenira strogocu,Isti ti stanari bacaju djubre kroz prozor i pustaju svoje pse da vrse nuzdu oko zgrade.Gde ste tada?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: