Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 10. 9. 2018.

| Hronika

Stevanu Živkoviću pritvor do 30 dana

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
stevan zivkovic
Živković zbog navodnog pranja para preko "Naissus festa" završio iza rešetaka; printskrin: Facebook/Stevan Živković

Zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke, kako kažu u Višem sudu Niš, šefu niške Kancelarije za mlade Stevanu Živkoviću, koji se sumnjiči za pranje para i zloupotrebu službenog položaja, određen je pritvor do 30 dana. U pritvoru su iz istog razloga, dodaju u Sudu, i Danilo Zogović i Dušan Stajić, koji su navodno učestvovali sa Živkovićem u malverzacijama koje su Nišlije koštale 1,8 miliona dinara.

Živković i njegovi pomagači su iza rešetaka od 7. septembra i tamo mogu da ostanu najduže do 30 dana.

Svoj trojici je određen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koji ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke. Pritvor može trajati najduže 30 dana - navode u Višem sudu.

Podsetimo, bivši kik-bokser i omladinac Srpske napredne stranke Živković je uhapšen 6. septembra. Prema detaljima istrage, on je kao član Komisije za sufinansiranje muzičkog festivala Naisus fest 2018 izdejstvovao da se ova manifestacija dodeli Udruženju “Naisus saund” na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem.

Ponuda ovog udruženja zasnivala se, kako piše u saopštenju, na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, a zatim su svi zajednički preko različitih računa izvukli oko 1,8 miliona dinara para Nišlija, koje je Grad uplatio “Naisus saundu”.

Međutim, iako je Kancelarija za mlade pri Kabinetu gradonačelnika, iz ove institucije se još niko ne oglašava u vezi sa ovim slučajem. Novinari Južnih vesti su 7. septembra poslali pitanja gradonačelniku, ali odgovora još nema.

Nakon hapšenja se oglasio odbornik niške Skupštine Branislav Jovanović koji je istakao da se zbog korupcije u vlasti, u Nišu ne oseća bezbedno. I omladinci Demokratske stranke su saopštili da je hapšenje šefa Kancelarije za mlade grada Niša Stevana Živkovića "bruka je ne samo za Srpsku naprednu stranku koja ga je postavila već i za gradonačelnika Darka Bulatovića i Grad Niš".

Inače, Živkovića je SNS izabrao za direktora Kancelarije za mlade aprila 2016. Vodio je omladinu naprednjaka u Nišu, bio je i član Saveta za mlade Skupštine grada Niša, kao i sportista godine Niša 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zaratustra

    16:37 // 19. 9. 2018.

    Ali tačno možeš da ih prepoznaš po fizionomiji...

  • djole

    19:51 // 11. 9. 2018.

    Ja ne mogu da verujem sta pojedinci pisu.Pa kakve veze ima njegov uspeh u sportu sa lopovlukom za koji ga optuzuju,necuveno.Zasto bi bio zasticen ?

    • Aca

      23:24 // 11. 9. 2018.

      On je postigao veliki uspeh u sportu, ali njegovo najveće dostignuće je njihov pozitivan duh i karakter, koji je osetio svako ko ga je upoznao. A treba da bude zaštićen on onih koji ne razlikuju optužbu i presudu, jer danas-sutra na njegovom mestu može da bude svako od nas

  • Marko

    14:08 // 11. 9. 2018.

    Ako je omladina SNS ovakva postavlja se pitanje kakvi su ovi "odrasli" SNS-a koji su ih tu postavili.
    Ta omladina je od nekoga morala da nauci to sto radi (citaj da krade).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: