Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 17. 9. 2019.

| Hronika

Sud i dalje odlučuje da li će niški funkcioneri Džunić i Živković pred sudiju

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
sud
Od jula se čeka odluka Višeg suda u Nišu; foto: S. M.

Optužnice koje su jula podignute protiv odbornika SNS Bobana Džunića zbog sumnje da je proneverio 3 miliona dinara iz Opštine Palilula dok je bio njen predsednik i protiv šefa niške Kancelarije za mlade Stevana Živkovića koji se tereti za pranje para i falsifikovanje dokumentacije u vezi sa radnim stažom i dalje čekaju potvrdu Višeg suda u Nišu.

stevan živković Živković se sumnjiči da je prao pare preko muzičkog festivala, ali i da je falsifikovao dokumentaciju na osnovu koje je dobio posao u Kancelariji za mlade; printskrin: Facebook/Stevan ŽivkovićPred Višim sudom u Nišu već su bile optužnice Džunića i Živkovića, ali su obe vraćene na dopunu Višem javnom tužilaštvu, koje ih je dopunjene početkom jula iznova poslalo Sudu. Sada je na Sudu da odluči da li će ova dva niška funkcionera sa korupcijom na teretu da stanu pred optuženičku klupu ili će njihove optužnice ponovo biti vraćene Tužilaštvu.

U Sudu kažu da odluka još nije doneta.

Nema promene u ovim predmetima. Optužnice nisu potvrđene - navode u Višem sudu.

Džunić Džunić je bio uhapšen još 2017; foto: Vanja KeserPodsetimo, odbornik u niškoj Skupštini Boban Džunić uhapšen je 2017. u velikoj policijskoj akciji "Signal", zbog sumnje da je iz Opštine Palilula, dok je bio na njenom čelu, proneverio oko 3 miliona dinara iz projekta Evropske unije "Living green". Optužnica je podignuta nakon više od od godinu dana od hapšenja, ali je par meseci kasnije, oktobra 2018. godine, Viši sud u Nišu ocenio da je ona nepotpuna, pa je predmet vraćen na dopunu do podizanja nove optižnice.

Inače, zbog sumnje da je iz istog evropskog fonda pronoverio pare, čak dvaput je bio hapšen i sadašnji zamenik predsednika Opštine Palilula Nikola Božić.

Godinu dana kasnije, uhapšen je sportista i SNS omladinac, inače šef Kancelarije za mlade Stevan Živković, zbog sumnje da je prao pare preko Naissus festa, čime su Nišlije navodno oštećene za 1,8 miliona dinara. Pored toga, pridodata mu je sumnja za još jedno krivično delo - falsifikovanje dokumentacije na osnovu koje je postavljen na čelo Kancelarije za mlade. Optužnica je podignuta aprila i vraćena juna ove godine na dopunu.

Inače, Živkovića je SNS izabrao za direktora Kancelarije za mlade aprila 2016. Vodio je omladinu naprednjaka u Nišu, bio je i član Saveta za mlade Skupštine grada Niša, kao i sportista godine Niša 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sumi

    20:06 // 17. 9. 2019.

    Samo sirotinja i ljudi sa sela leze po zatvorima.Takvih je 95%.Bruka i sramota ali tako je.Svi sve znaju ko je skim u dilu - semi.

  • Mimi

    18:38 // 17. 9. 2019.

    Odgovarace kao i Direktorka Transfuzije,na kukovo leto.Zato su i u SNS da mirno spavaju dok pune dzepove.

  • lj.

    15:36 // 17. 9. 2019.

    Sud odlucuje? Ta ajte molim Vas!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: