Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 9. 12. 2022.

| Hronika

Sud oslobodio optuženog za ubistvo surduličkog biznismena iz 2017. godine, Tužilaštvo najavljuje žalbu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Viši sud Vranje
Tužilaštvo najavljuje žalbu; foto: M. D. /JV

Viši sud u Vranju prvostepeno je oslobodio 37-godišnjeg muškarca iz okoline Vladičinog Hana koji je bio optužen da je jula 2017. godine ubio surduličkog privrednika Predraga Perića, vlasnika Tehničkog pregleda u selu Žitorađa, gde se ubistvo i desilo. Tužilaštvo najavljuje žalbu drugostepenom organu i kažu da su iznenađeni odlukom vranjskog Suda.

47-godišnji Perić je pronađen u lokvi krvi ispred svog tehničkog pregleda 23. jula 2017. godine, a u odluci suda od 5. decembra ove godine, rečeno je da je V. P. oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

On je bio optužen da je iz koristoljublja izvršio krivično delo teško ubistvo, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, ali je prvostepenom odlukom sada oslobođen.

Više tužilaštvo najavljuje žalbu Apelacionom sudu u Nišu, kažu da su iznenađeni takvom odlukom Suda i da predsednica Veća koje je vodilo ovaj krivični postupak prilikom javnog objavljivanja odluke nije dala kratke razloge za svoju odluku, da bi se znalo šta je Sud rukovodilo da donese takvu odluku.

Smatraju da je imalo dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

Moramo da istaknemo da je posle nepristrasne i detaljne istrage, prikupljen veliki broj dokaza, na kojima smo zasnovali svoju optužnicu. Naime, predloženo je i izvedeno saslušanje brojnih svedoka (24) i saslušanje jednog zaštićenog svedoka XY. Takođe, predložen je i izveden veliki broj pisanih dokaza u vidu: listinga i analize baznih stanica, različita veštačenja (telefona optuženog, biološka, informatička), kriminalističko tehnička dokumentacija, uvid u spise izvršitelja i drugo - kažu u Tužilaštvu.

Takođe, smatraju da je optuženi izvršio sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da će to dokazati u žalbenom postupku.

Podsetimo, Perić je živeo sam na spratu svog poslovnog objekta, a pretpostavlja se da je ubijen oko 4 sata posle ponoći, kada se vraćao kući.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: