Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 9. 7. 2019.

| Hronika

Sud osudio Prokupčanina zbog tuče u kojoj nije ni učestvovao

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Isto ime i prezime sa osumnjičenim, ovog Prokupčanina bi mogli da koštaju više od 300 evra, zbog čega bi čak mogao i u zatvor; foto: Lj. Mitić

Zbog navodnog prebijanja Nišlije, Prekršajni sud u Nišu je nepravosnažno osudio 37-godišnjeg Prokupčanina koji tvrdi ne samo da nije učestvovao u tuči, već da nikada nije bio u objektu gde se sve dogodilo. I pretučeni Nišlija potvrđuje da, osim istog imena i prezimena, to uopšte nije ta osoba, a iz policije kažu da će ispitati činjenice i najavljuju postupak protiv odgovornih, u slučaju da je došlo do greške.

Presuda sa njegovom adresom i matičnim brojem i kaznom od 30.000 dinara, uz obavezu plaćanja i svih sudskih troškova iznenadili su Prokupčanina A. A, ali i - oštećenog.

Da nije učestvovao u tuči i da to nije osoba koja ga je sredinom jula 2018. godine pretukla, potvrđuje Južnim vestima i Nišlija D. I. koji je, nakon što je video fotografiju osuđenog, rekao da to uopšte nije ta osoba.

Ne, ovo nije taj. Mene jeste te noći fizički napao čovek koji je meni poznat i čije ime i prezime je kao i njegovo, ali je to sasvim druga osoba. Ja ne znam ko je ovog čoveka i zašto osudio, ali ja sa tim nemam nikakve veze, niti ga poznajem – kaže nam pretučeni Nišlija.


Osuđen zbog istog imena i prezimena kao i osumnjičeni?

Po svemu sudeći, nedužni Prokupčanin je, ni kriv, ni dužan, a našao se na optuženičkoj klupi samo zato što je imao isto ime i prezime kao i čovek koji se sumnjiči da je izazvao incident. 2 presuda Prokupčaninu foto lj.m. Prokupčanin, ni kriv, ni dužan, čeka epilog žalbe njegovog advokata

Izjavu o mom navodnom učešću u incidentu dao sam u prokupačkom sudu, a na osnovu zamolnice niškog suda da se saslušam. Bio sam začuđen kada su mi rekli šta mi se stavlja na teret, odbio sam sve navode, rekao da i ne znam gde se nalazi objekat u kome se dogodila tuča, da ne poznajem D. I. i da toga dana nisam ni bio u Nišu. To je potvrdila i moja majka – kaže Prokupčanin.

Ističe da nakon te izjave on više nije pozivan u sud, pa je pomislio da je sve završeno. Međutim, pre desetak dana njemu je stiglo rešenje u kome se on nepravosnažnom presudom oglašava krivim i osuđuje novčano sa 30.000 dinara, uz obavezu plaćanja sudskih troškova.

Tada sam pozvao advokata i predočio mu čitav slučaj, uložili smo žalbu i sada čekamo odgovor. Nikada ni jedan prekršaj nisam napravio, oženjen sam, imam četvoro maloletne dece i ovo je veliki stres za mene i moju porodicu. Otkud je mene neko povezao i kako sam osuđen na pravdi boga, to mora neko drugi da objasni, ali i, nadam se, ispravi nepravdu – ističe on.


Policija: Ispitujemo činjenice

Iz niške policije kažu za Južne vesti da će oni proveriti čitav slučaj, odnosno da li je bilo propusta u radu policijskog službenika.

Ispitaćemo sve navode i, ukoliko se utvrdi da je bilo popusta od strane policijskog službenika, on će biti sankcionisan i protiv njega će biti preduzete sve mere predviđene zakonom o policiji - kažu u policiji.

Inače, kako stoji u presudi, kao olakšavajuća okolnost Prokupčaninu je njegovo porodično i materijalno stanje i činjenica da nisu nastupile teže posledice, dok se, kao otežavajuća okolnost, cenio način izvršenja prekršaja. Njegovu i izjavu njegove majke, sud nije cenio jer su, navodi se, sumnjali u pristrasnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihajlo

    11:41 // 10. 7. 2019.

    Objaviti ime, prezime i sliku sudije koji je doneo ovakvu sramnu presudu, za primer svima koji profesionalno ne obavljaju svoj posao. Sramota!

  • srba

    11:40 // 10. 7. 2019.

    cesto se na ovim dokumentima iz suda moze naci i stvari koje je neko po svojoj masti dopisao kao recimo velikim slovima boldirano POSLEDNJE UPOZORENJE itd / zanima me da li postoji zakon sta sme da pise i da li neko moze da odgovara za nesto sto je propisala drzava a on menja po svom nahodjenju ???

  • Ouzo

    07:43 // 10. 7. 2019.

    A,poglavlja se,po recima Joksimovicke,otvaraju i otvaraju,al, nikako da se zatvore! U Strazbur ih daj !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: