Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:52, 20. 4. 2021.

| Hronika

Advokat Prelević i zvanično zatražio od Vučića da dostavi snimak sa 2 minuta nesreće u Doljevcu

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
Viši sud
Saslušanje svedoka, pa završne reči; foto: S. Marković

Na jednom od, najverovatnije, poslednjih ročišta zbog nesreće na naplatnoj rampi u Doljevcu, advokat oštećenih Božo Prelević i zvanično je zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića sporna 2 minuta saobraćajne nesreće, pošto je on tvrdio da je video kompletan snimak, dok je na suđenju prikazan onaj na kome nedostaju ti sporni minuti. Saslušavaju se i policajci koji su vršili uviđaj.

Prelević je ranije apelovao na Tužilaštvo da goni predsednika Vučića ako sudu ne preda kompletan snimak, a sada je i sam uputio zahtev. Zvaničan zahtev preko suda predao je i Povereniku za informacije od javnog značaja, a traži se od Puteva Srbije dostava kompletnog snimka, sa nedostajućim kadrovima, po mnogima, ključnim za ovu tragediju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2019. godine da je video snimak nesreće i da zato zna da Babić “nikoga nije ubio”, da je snimak užasan.

Danas se očekuje završetak suđenja protiv Dejana Stanojevića, okrivljenog da je vozio automobil i izazvao nesreću pre nešto više od 2 godine na naplatnoj rampi "Doljevac", a u kojem je bio i tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić, kada je stradala 51-godišnja žena.

U prvi mah već je bilo moguće da se ročište odloži jer se svedoci nisu pojavili, pa je sudija naložio da se policajci svedoci prinudno dovedu u sudnicu. Oni su se sat vremena nakon početka ročišta pojavili, rekavši da su čekali ispred druge sudnice, kao i da je njima rečeno da suđenje počinje u 12, a ne u 11 sati.

Iskaze danas daju saobraćajni policajci koji su vršili uviđaj.

Kraj suđenja Babićevom vozaču, koje se vodi od novembra 2019. godine, već je 2 puta odlagan - prvi put jer se u sudnici nije pojavio okrivljeni, a drugi jer su izostali svedoci policajci, zbog čega se na tim ročištima, iako najavljene, nisu čule završne reči.

Do sada su se pred sudom kao svedoci pojavili saobraćajni veštak, koji je rekao da su ekspertizu radili na osnovu dostupnih materijala - bez 2 minuta snimka nesreće i tehničkog pregleda automobila Koridora Srbije, radnici naplatne rampe koji su bili na mestu nesreće, ali i sam Zoran Babić, koji je tvrdio da je bio na zadnjem sedištu službenog automobila gde je spavao.

Podsetimo, Babićev vozač Dejan Stanojević je na jednom od ročišta delimično priznao krivicu i u svedočenju naveo da su do udesa doveli nepogodni vremenski uslovi.

Za porodicu stradale žene i njihovog advokata Prelevića sporno je i to da je Stanojević bio za volanom u trenutku nesreće, o čemu su svedočili radnici naplatne rampe na jednom od ročišta, ali im se iskazi nisu poklapali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    19:01 // 21. 4. 2021.

    Vozio je vazduplohov, to je jasno kao dan. Nije mogao da dobije povrede koje je dobio da je bio na zadnjem sedistu.

    Od Vucica da se zahteva da dostavi sudu 2 minuta snimka koji nedostaju ili da se isti privede pravdi kao saucesnik u saobracajnoj nezgodi. Jer, on svesno i samovoljno prikriva dokaze, on sasvim jasno ne da da se ova istraga kompletno sprovede, da se kazni onaj ko zasluzuje

  • То је тај "стручњак", праУник са десеткама

    14:15 // 20. 4. 2021.

    Надлежни органи треба да ухапсе и приведу Суду грађанина Вучића из више разлога:
    -утицао је и вршио притисак на судство и истражне органе штитећи Бабића
    -прикрива доказе
    -крши Устав,законе и прекорачује своја овлашћења мешајући се у процес ,као и давањем изјава за медије,без да га је ко питао за мишљење.
    Надам се да ће,ако не ова,нека следећа власт процесуирати и фер судити грађанину Вучићу.

  • Mara

    13:05 // 20. 4. 2021.

    @Baki zaboravio si sa čokoladom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: