Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 18. 6. 2015.

| Hronika

Sukob načelnice Školske uprave i direktora na završnom ispitu

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
unnamed.jpg
U banjskoj školi tokom polaganja intervenisala i policija; foto: arhiva JV

Dok su osmaci OŠ "Predrag Devedžić" u Vranjskoj Banji polagali matematiku na završnom ispitu, između načelnice Školske uprave iz Leskovca, koja je vršila nadzor nad polaganjem, i direktora škole desio se incident zbog kog je intervenisala i policija.

Naime, načelnica Bojana Milenković je na polaganju upozoravala na određene nepravilnosti, zbog čega je, kako tvrdi, na nju fizički nasrnuo Bratislav Hristić, kog je Školski odbor izabrao za direktora, ali ga Ministarstvo prosvete još nije imenovalo.

Hristić, sa druge strane, demantuje da je napao načelnicu uz tvrdnju da je ona "sve to iscenirala" ne bi li ministar prosvete odbio predlog da on i zvanično postane novi direktor škole.

U Policijskoj upravi u Vranju je potvrđeno da je policija u utorak u toj školi intervenisala, ali detalji nisu saopšteni.

Dok je jutros vranjskim medijima izjavio da je Milenkovićeva tog dana sama pozvala policiju jer je navodno jedan od roditelja udario, Hristić je za "Južne vesti" kazao da policija “uopšte nije intervenisala”.

Policija je kod nas dežurala kao i u svakoj školi za vreme polaganja testa. Ovde je u pitanju nešto sasvim drugo. Ona je došla sa ciljem da izvrši pritisak na školu zato što je mene Školski odbor imenovao za direktora i samo se čeka saglasnost ministra. Ona je i sama rekla da je imala politički pritisak i da je došla da pronađe bilo koju manu ili problem i da ministar meni ne da saglasnost - kaže Hristić.

Nešto kasnije, tvrdi Hristić, Milenkovićeva je napravila još jedan problem sa spiskom prisutnih nastavnika.

Ona zloupotrebljava funkciju v. d. rukovodioca Školske uprave jer nema rešenje Ministarstva za nadgledanje prijemnog ispita. U podne su nastavnici trebali da se potpišu da su prisutni na polaganju, ali sam taj spisak dao nastavnicima u 9:29. To je interni zapisnik koji ostaje u školi, ali ga je ona uzela i pocepala ga – rekao je Hristić za OK radio.

Dodaje da je on odštampao novi, ali da je načelnica opet pravila problem i na kraju obavestila policiju.

Jasno je da je došla da mi nađe “iglu u plastu sena”, ali jedini merodavni izveštaj o sprovođenju prijemnog ispita je izveštaj supervizora Nenada Mišića - kaže Hristić.

Načelnica Bojana Milenković kaže da se o ovom slučaju neće izjašnjavati jer to rade nadležni organi.

Ja mogu da govorim o afirmativnim stvarima vezanim za učenike, ali o ovom incidentu nisam ovlašćena da pričam. Sve je u rukama nadležnih organa, a verujem da će i Ministarstvo prosvete da se oglasi - kaže Milenkovićeva.

Ipak, iz Ministarstva prosvete dobili smo kratak odgovor da Republička komisija za završni ispit i upis u srednje škole nije dobila nijednu prijavu koja se odnosi na neregularnost završnog ispita u Osnovnoj školi "Predrag Devedžić".


Početkom juna ove godine Hristić je na sednici Školskog odbora izabran za novog direktora škole.

Na čelu škole bio je od 2006. do 2010. godine. Od 2010. do 2011. vršio je funkciju pomoćnika direktora, a onda je opet izabran za prvog čoveka ustanove i do danas obavlja tu funkciju.

Posle dugogodišnjeg članstva u SPS-u, nedavno je prešao u SDPS.

Avgusta 2013. godine Hristić je brutalno pretučen ispred svoje porodične kuće u Vranjskoj Banji, sumnja se iz političkih motiva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bajkoblace

    00:26 // 19. 6. 2015.

    Ma u pravu si.
    Bio direktor 4 godine i ĆAO
    Ma ĆAO čoveče,doviđenja, malo li ti je,
    ne postoji niko drugi sem tebe, ma ajde beži
    A i ova nova nazovi kako god
    ma i to treba niz ulicu
    Uništiše školstvo

  • justice

    18:00 // 18. 6. 2015.

    Oboje ih treba suspendovati dok se ne utvrdi odgovornost. inace se radi o klasicnom politikanstvu pa i nije cudo sto nam skolstvo ovakvo kakvo je¡¡¡¡¡¡¡

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: