Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 4. 11. 2013.

| Hronika

Sve veći broj maloletnika u tučama

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
maloletnicko-nasilje-Kosta-ILUSTRACIJA.jpg
U 2 od 16 napada na službena lica učestvovala su 3 maloletnika

Prema sve učestalijim pričama, broj tuča u Vranju se stalno povećava, a najčešće do sukoba dolazi u lokalnim kafićima i klubovima.

Mladi uglavnom ne žele da odgovaraju na ova pitanja jer, kako kažu, žele da izbegnu svaki kontakt sa određenim grupama delikvenata, dok u policiji kažu da tuče nisu praksa u ugostiteljskim objektima, bar ne prema njihovoj evidenciji.

- Nije tačna informacija da su tuče u toku noći u gradskim klubovima i kafićima učestala pojava. Ovakva pojava je sprečena preventivnim radom policijskih službenika – stoji u odgovorima policije dostavljenim redakciji.

Statistika pokazuje da je u periodu od januara do septembra ove godine na teritoriji Policijske uprave Vranje ukupno izvršeno 590 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira. Od toga 46 prekršaja učestvovanja u tuči, 232 prekršaja vređanja, zlostavljanja, vršenje nasilja nad drugim i izazivanje tuče i 5 prekršaja tuča u grupi.

U policiji kažu da među izvršiocima prekršaja ima i maloletnika.

- Ukupno 764 lica je izvršilo pomenute prekršaje. Od toga 42 su mlađi maloletnici starosti od 14 do 16 godina i 7 maloletnika starosti od 16 do 18 godina - kažu u policiji.

Ne retko na meti izgrednika nađe se i policija.

- U pomenutom periodu registrovana su 16 krivična dela napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti od kojih su dva dela učinjena od strane tri maloletnika. Izvršeno je 20 krivičnih dela sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje od kojih je jedno izvršeno od strane jednog maloletnog lica – pokazuju podaci Policijske uprave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: