Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 10. 2. 2020.

| Hronika

Švercovao srebro u prašku za veš, uhvaćen na Gradini

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
srebro
Ukupno 8,5 kg srebra; foto: Uprava carina

Preko 8,5 kilograma srebra koje je bilo sakriveno u vrećama praška za veš, kako saopštavaju iz Uprave carina, otkriveno je na Graničnom prelazu Gradina.

Detaljnom kontrolom autobusa koji saobraća od Istanbula do Novog Pazara otkriven je prekršaj, a srebro je pronađeno kod 42-godišnjeg Somborca koji je rekao da nema ništa da prijavi za carinu.

Carinicima su bile sumnjive vreće deterdženta, te su odlučili da ih otvore. Kesice sa srebrom Kesice sa srebrom skivao u prašku za veš; foto: Uprava carina

Putnik je negodovao, ali je ipak otvorio jednu od vreća, kada se ispostavilo da je sumnja carinika bila opravdana, jer je u njoj ispod praška za veš pronađeno i 5 kesa srebrnog nakita - saopštavaju iz Uprave carina.

U preostale 3 vreće praška nalazilo se još 8 kesa sa sakrivenim srebrom, a nakon završene kontrole, ispostavilo se da se u 13 kesa nalazi 8.507 grama različitog srebrnog nakita.

Kako dodaju u Upravi carina, putnika su zajedno sa zaplenjenim nakitom u dalju nadležnost preuzeli tužilaštvo i policija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: