Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 25. 12. 2022.

| Hronika

Teretni vagon se prevrnuo u blizini Pirota - ispario amonijak, građani da ostanu kući

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
policija autoput KOSTA Juzne vesti
Preporučeno da se ne izlazi iz domova; Ilustracija; foto: A. Kostić

Do curenja amonijaka i velike koncentracije tog gasa u vazduhu došlo je kod mesta Sopotski han između Pirota i Bele Palanke, nakon što je cisterna teretnog voza iskliznula sa pruge. Iz policije apeluju na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje. Sedam osoba je primljeno u niški Klinički centar.

Saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu je u prekidu zbog slabe vidljivosti i dimne zavese, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor.

Nezgoda se dogodila oko 16:30, a na lice mesta upućen je veći broj vozila svih dezurnih službi sa specijalnom opremom i zaštitom.

Na odeljenju reanimacije i toksikologije niškog Kliničkog centra primljeno je 7 pacijenata i svi su stabilnih vitalnih parametara sa nadražajnim simptomima i blagim hemisjkim opekotinama.

U tom događaju nije bilo stradalih, a kako kažu iz preduzeća Srbija kargo, radi se o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj deonici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 20 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir - kažu iz preduzeća Srbija kargo.

Na lice mesta su izašle ekipe MUP a, kao i pripadnici vatrogasne službe Sektora za vanredne situacije, koji su zatvorili prilaz mestu iskliznuća u krugu od 4 kilometra.

Železnički saobraćaj je trenutno u prekidu. Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, utvrdiće uzrok ovog akcidenta - saopštavaju.

Nezgoda se dogodila van naseljenog područja, a usled smanjene vidljivosti došlo je i do sudara nekoliko vozila na tom delu auto-puta.

Takođe, radnici druge smene fabrike Tigar tajers, koja se nalazi na obodu Pirota, su poslati svojim domovima, a zaposlenima u trećoj smeni je rečeno da ne dolaze na posao.

*Tekst je dopunjen nakon informacija iz preduzeća Srbija kargo i Univerzitetskog kliničkog centra Niš

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja lično

    12:58 // 26. 12. 2022.

    Koliko vidim u člancima JV iskakanje na istoj deonici bilo i 12.12.2021 pa 22.02.2022 pa 24.11.2022. Alo koliko neko treba da bude nesposoban. Da postoji odgovornost u državnim službama nebi se ovako p ok našali ali očigledno je u pitanju namerno uništavanje železnice koje traje predugo. Sada treba svi oštećeni građani da tuže državu.

  • Sasa

    08:44 // 26. 12. 2022.

    Kakve bi posledice bile da se ovo desilo kad voz prolazi kroz Nis?

  • Dragan Niš

    07:00 // 26. 12. 2022.

    Eto ti, tako je to kad nam vozovi na jugu jure na brze pruge,odma izliću!!Koga bre zezate ,ko zna koje iskakanje vagona ovde na jugu dok se vi gore vozite brzim prugama i vozovima,dokle ćemo biti građani drugog reda,jel treba da se potrujemo i izginemo da bi manjini bilo bolje??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: