Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 12. 4. 2022.

| Hronika

Tinejdžerku iz Preševa izujedao čopor pasa, u teškom stanju na lečenju u niškom Kliničkom

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Dečija klinika
Primljena na dečiju hirurgiju; foto: JV

Sedamnaestogodišnjakinja iz Preševa koju je najviše u predelu glave izujedao čopor pasa, nalazi se u teškom stanju, ali je trenutno stabilno, kažu u niškom Kliničkom centru, gde je od nedelje uveče hospitalizovana.

Sa teškim povredama nastalih od ujeda pasa, primljena je u UKC Niš, a rukovodilac Klinike za dečiju hirurgiju Živojin Spasić kaže da je pacijentkinja primljena sa teškim povredama poglavine u vidu skalpa na blizu 60% površine, teškim oštećenjem obe ušne školjke i gornje i donje usne.

Čopor pasa je devojčicu oborio na zemlju i izujedao, te ima i brojne razderotine i ugrize na ekstremitetima i trupu. CT endokranijuma ne pokazuje povrede mozga i mekih struktura - kažu iz UKC-a.

Povrede je zbrinula dežurna ekipa dečjih hirurga, a 17-godišnja E. Lj. je kompletno imunizovana, primila je i vakcinu protiv besnila i na trostrukoj antibiotskoj terapiji je.

Iz UKC-a dodaju da je njeno aktuelno stanje stabilno, uz oprez zbog moguće infekcije i odumiranja hirurški saniranih delova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlasnike pasa kaznjavati koji prave lutalice

    09:38 // 13. 4. 2022.

    Zar je moguce da ovi iz udruzenja zivotinja cute na ovu muku ove devojke? Zar je moguce da se ne obrate sta se tacno desilo i kako to da mirne kuce tako nesto urade? Zar je moguce da okrecu glavu a kritikuju ljude koji isto to rade psima lutalicama?
    Naravno da pas nije kriv. On je zivotinja i predator. Kriv je onaj ko ga pustio na ulicu te treba kaznjavati i bice resen problem.

    • Mika

      17:27 // 13. 4. 2022.

      Zasto bi "udruzenja zivotinja" reagovala?? Njihova misija je zastita zivotinja- ne ljudi. Ko brine o ljudima neka se pozabavi sticenjem ljudi.

  • Suludo

    21:19 // 12. 4. 2022.

    Pascad u trznim centrima, u studiju Pinka, kaficima...

  • Sima

    17:59 // 12. 4. 2022.

    A što se sada ne oglase Levijatani kao za mačku bačenu u Nišavu??? Šta bi Levijatani uradili da su ovako ne daj bože psi unakazili neko njihovo dete?

    • Mika

      17:25 // 13. 4. 2022.

      Levijatan se bavi zivotinjama- ne ljudima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: