Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 28. 8. 2012.

| Hronika

Tokom avgusta 235 požara u Toplici

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
P240812-19.10.jpg

Na teritoriji Topličkog okruga vatrogasna služba pri Sektoru za vanredne situacije u Prokuplju samo tokom avgusta meseca do sada je intervenisala 235 puta.

Požari su uglavnom izbijali na otvorenom prostoru, gorelo je nisko rastinje i šuma, a zahvaćeno je i nekoliko poljoprivrednih objekata u selima oko Kuršumlije.

Jako visoke temperature od oko 40 stepeni Celzijusovih bile su uzrok nezapamćenog broja požara u jednom mesecu. Prema rečima nadležnih u vatrogasnoj jedinici, najčešće se dešava da požari izbiju usled ljudske nepažnje i paljenja niskog rastinja, a načelnik Odseka za vanredne situacije Srđan Mitrović kaže da za sada, na sreću, nije bilo ljudskih žrtava.

U ataru sela Gornja Bejašnica, vatrogasci su prethodna dva dana gasili požar koji je zahvatio oko 100 hektara šume. Trenutno, taj požar je lokalizovan, ali službe vatrogasaca i dalje dežuraju. Kazna za izazivanje požara za fizička lica je od 10 do 50.000 dinara, a od početka godine podneto oko pedesetak, od toga u avgustu šest prekršajnih prijava nesavesnim građanima zbog paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Na teritoriji Topličkog okruga tokom 2011. godine bilo je 834 intervencija Sektora za vanredne situacije u Prokuplju, a ukoliko se ovakav trend nastavi, ovaj broj će ove godine biti mnogo veći. U poređenju sa julom i avgustom prošle i ove godine, broj intervencija gašenja požara je znatno povećan, pa je u julu 2011. bilo 97, odnosno 167 intervencija u avgustu, dok je ove godine bilo 127 u julu, odnosno 235 ovog meseca.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: