Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 26. 3. 2018.

| Hronika

Tokom vikenda na Gradini zaplenjeno oko 80.000 evra

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
gradina pare
Tri pokušaja krijumčarenja deviza za vikend na Gradini; foto: Uprava carine

Na izlazu iz Srbije kod Dimitrovgrada carinici su uspeli da spreče 3 pokušaja prebacivanja nedozvoljenog iznosa deviza preko granice, kako kažu u Upravi carina, čija je vrednost bila oko 80.000 evra.

U Upravi carina navode da, osim što su sva tri prekršaja otkrivena na Gradini, svi akteri koji su pokušali da prokrijumčare novac su nemački državljani turske nacionalisti, koji su putovali iz Nemačke ka Turskoj.

Prvi prekršaj otkrili su u subotu 24. marta, dodaju, kada su zaistavili „folksvagen“ nemačkih tablica, u kojem je bilo 4 putnika i koji su carinicima prijavili da nose gotovinu od svega 2.500 evra. pare zaplena Svi akteri koji su pokušali da prokrijumčare novac su nemački državljani turske nacionalisti; foto: Uprava carine

Međutim, tokom pregleda otkriveno je da jedna saputnica u brushalteru koji se nalazio u torbici krije 89.950 evra, a putnici su se izjasnili da je novac zajednički - kažu u Upravi carina.

Njima je vraćeno 40.000 evra, jer je dozvoljeno da svako prenese po 10.000, navode u Upravi, a preostalih skoro 50.000 evra je privremeno zadržano.

U nedelju 25. marta su sprečena još dva pokušaja krijumčarenja novca, a carinici su pare pronašli u “mercedesu” i “audiju” sa nemačkim oznakama, koje su poslali na detaljan pregled.

U prekršaju je zatečen 35-godišnji Turčin koji je vozio „mercedes“ u društvu još jednog sunarodnika. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za kontrolu, odgovorili su da nemaju ništa, ali je tokom pregleda otkriveno da vozač u džepu jakne nosi 15.500 evra koje nije prijavio - navode u Upravi carina.

Vraćeno mu je 10.000 evra, a 5.500 evra je zadržano do daljeg, dok njegov saputnik nije bio u prekršaju, dodaju, jer je kod sebe imao onoliko para koliko je dozvoljeno da se prenese.

Carinici su detaljno pregledali i “audi”, koji je vozio 56-godišnjak u društvu supruge, jer su sumnjali u njihove reči da nemaju više novca nego što je dozvoljeno.

Carinici su odlučili da pregledaju automobil, prtljag i putnike. Tom prilikom je otkriveno da vozač u džepu jakne koju je nosio krije dve koverte. Kada su ih otvorili, carinski službenici su u obe pronašli novac: u jednoj je bilo 23.000 evra, a u drugoj 20.000 - dodaju u Upravi.

I njima je vraćeno po 10.000 evra koliko su smeli da imaju kod sebe, a ostatak para, tačnije 23.000 evra koje nisu prijavili, carinici su privremeno zadržali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: