Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 3. 12. 2018.

| Hronika

Tončev pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zbog tuče, ide do Strazbura

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Novica Tončev
Tončev kaže da će ići do Strazbura; Foto: JV

Ni žalba na presudu, ali ni protest članova SPS, nisu promenili odluku suda da potpredsednik socijalista, narodni poslanik i biznismen Novica Tončev bude osuđen na godinu dana uslovne kazne zbog toga što je 2014. napao aktivistu SNS koji ga je prekidao dok je držao politički govor prilikom puštanja u rad vodovodne mreže u surduličkom selu Jelašnica. Tončev kaže da nije zadovoljan presudom Vrhovnog kasacionog suda i da će ići do Strazbura.

Žalbu na presudu Višeg suda u Vranju nije usvojio Vrhovni kasacioni sud, pa je sada Tončev formalno osuđen za nasilničko ponašanje kaznom koja predviđa 3 meseca iza rešetaka ukoliko u narednih godinu dana prekrši zakon.

Tončev se inače tereti za to što je "vidno pijanog aktivistu Srpske napredne stranke Slađana Stojkovića", 2014. godine, isprovociran zbog usklika "Bravo, predsedniče", oborio sa zida na kojem je ovaj stajao i izudarao ga. Tončev je tada bi u kampanji, a obavljao je funkciju predsednika Opštine Surdulica.

Ipak, Tončev smatra da je nepravedno osuđen i da mu neko "pakuje". Obećava da će ići do Strazbura da to i dokaže, ali i na poligraf, ako je to potrebno.

Ceo događaj je konstruisan od početka do kraja, ali nisam malo dete, svestan sam šta znači bavljenje politikom i kako pravosuđe u Pčinjskom regionu funkcioniše. Najvažnije mi je da su građani Surdulice svedoci sta se stvarno na tom izbornom skupu u Jelašnici dogodilo i da su na lokalnim izborima dali svoj sud o tome. A oni koji se sa mnom obračunavaju zbog viška sujete i lične mržnje jednog dana će sigurno doći pod udar zakona. U svakom slučaju protiv poslednje odluke VKS koristiću sva dozvoljena pravna sredstva u Srbiji, ali i Strazburu - navodi Tončev.

Podsetimo, Tončev je prema presudi Osnovnog suda u Vranju, "vidno pijanog" Stojkovića vukao, uz po koji udarac, sve dok se nije umešao policajac u civilu, koji je Stojkovića spustio na zemlju. Međutim, navodi se u presudi, Tončev je nastavio da vređa napadnutog. Tončev se bezuspešno žalio i na presudu Osnovnog i na onu iz Višeg suda u Vranju, pa je čitav proces dospeo do Vrhovnog kasacionog. Ni tu žalba Tončevljeve odbrane "nije upalila".

Inače, Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije u Surdulici avgusta ove godine pozvao je građane koji su prisustvovali incidentu u Jelašnici 2014. godine da protestuju protiv presude. Oni su se okupili isped Opštinskog suda u Surdulici nosili su transparent na kojem je Stojkovićeva fotografija uz natpis "Max faktor: Prva šminka Surdulice, ili teške telesne povrede?".

Novica Tončev, pored poslaničke funkcije, obavlja i funkciju predsednika Skupštine opštine Surdulica, potpredsednik je Fudbalskog saveza Srbije, a potpredsednik je i Socijalističke partije Srbije. Pored toga, kao vlasnik građevinarske firme Tončev gradnja bavi se privatnim biznisom, a od pre dve godine vlasnik je hotela niškog New City Hotela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    08:42 // 4. 12. 2018.

    Ova priča ako je 1% tačna ni malo mi ne uliva poverenje u ovog čoveka.

  • Knindza

    17:48 // 3. 12. 2018.

    Strazbur, Hag, EU, MMF su u dve pesme i grupe. Midnight oil i New order ne Bata Baja. Dok to neko ne shvati vrtecemo se u krug bez napretka. Znam J.G.

  • Ouzo

    17:08 // 3. 12. 2018.

    Tesko da ces ti do Strazbura! Nije to Surdulica,gde se bahatis!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: