Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 11. 10. 2023.

| Hronika

Topličani u akciji MUP-a predali oružje, čuvali i zolje i bombe

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
oruzje.jpg
Građani predali velike količine oružja poput zolje, bombi, eksploziva; Foto ilustracija: PU Niš

Četiri zolje, 264 bombi, 1.295 ostalih minsko eksplozivnih sredstava, ali i preko 1.520 komada raznog oružja i 56.682 komada različite municije, predali su građani Topličkog okruga tokom akcije predaje oružja koja je trajala do 30. juna ove godine.

Osim predatog oružja, građani su kod sebe imali i 2.823 grama baruta i različitog eksploziva koji su tokom predaje bez zakonskih sankcija odneli u policiju.

U prethodnom periodu započeli smo i reviziju ranije izdatih dozvola za oružje u legalnom posedu. Ukupno je pokrenuto 1.800 revizija za držanje oružja koje je u našoj evidenciji - prokomentarisali su u policiji.

Kažu da su zadovoljni postignutim rezultatima i da su sve akcije policije usmerene ka povećanju bezbednosti i sigurnosti svih građana Topličkog okruga.

Prema zvaničnim podacima MUP-a više od 82.000 komada oružja predali su građani Srbije u kampanji koju je država pokrenula nakon dva masovna ubistva početkom maja u školi u Beogradu i selima okoline Mladenovca.


Akcenat na bezbednost školske dece

Poseban akcenat policije od početka školske godine je bezbednost u školama kojih na području Topličkog okruga ima ukupno 21 matična škola sa 47 isturenih odeljenja.

U svim matičnim školama tokom održavanja nastave prisutni su policijski službenici u svim smenama. Kroz redovne delatnosti pokrivamo i isturena odeljenja, a posebno ističemo projekat koji sptrovodimo sa predstavnicima škola “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”, gde se učenicima petog i sedmog razreda vrše predavanja na temu prevencije vršnjačkog nasilja, a za učenike prvog i drugog razreda predavanja na temu bezbednost dece u saobraćaju i vanrednim situacijama. Realizovali smo 40 predavanja u 11 osnovnih škola sa 672 učenika - navode u policiji.

Rad na ovom projektu se nastavlja, a ima za cilj podizanje svesti učenika i mogućnost rešavanja pojedinih situacija bez konflikta.

Prema podacima iz policije, za sada nije bilo incidentnih situacija od početka školske godine na području Topličkog okruga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Роко устаник

    13:31 // 11. 10. 2023.

    Шта кажу, јел' и ово из Тузле?

  • Гага

    12:03 // 11. 10. 2023.

    Колико је оружја покупљено од Шиптара по Прешеву и Бујановцу?А цела Топлица.се граничи са К.и М.! Уместо,да се том народу подели оружје,оно му се узим

    • Ivan

      13:40 // 11. 10. 2023.

      Možeš ti u prve borbene redove,zajedno sa svojim partijskim drugarima!

  • Neko

    11:54 // 11. 10. 2023.

    Kada je trebalo braniti drzavu , jos od kosovoskog boja i Toplice Milana , Kosancic Ivana , Jug Bogdana i 9 Jugovica , preko gvozdenog puka i da ne nabrajam istorijsje likove , Toplicani su uvek bili PRVI na braniku otadzbine. Jedni od najhrabijih Srba i to je cinjenica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: