Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 21. 12. 2018.

| Hronika

Na pružnom prelazu u Donjem Međurovu voz udario i prepolovio autobus

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
nesreca-medjurovo-foto-I.M
Autobus prepolovljen; foto: I. M.

U sudaru voza i autobusa Niš ekspres, koji se desio jutros oko 7:30 u Donjem Međurovu, 3 osobe su poginule na licu mesta, a još dvoje je preminulo u niškom Kliničkom centru. Inače, u KC-u je zbrinuto više od 30 putnika koji su se nalazili u autobusu kojeg je voz praktično presekao napola.

Policiji je, kako kažu, prijavljena saobraćajna nesreća između autobusa i voza koja se dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.

Reagovale su brojne ekpe Hitne pomoći, policajci i vatrogasci-spasioci. Na licu mesta je poginulo troje ljudi, dvoje maloletnika i jedan stariji muškarac, dok su kasnije u Kliničkom centru Niš preminule još dve osobe.

nesreca-medjurovo3-foto-I.M Brojne ekipe policije, hitne pomoći i vatrogasaca na licu mesta; foto: I. M. Pacijente u Kliničkom centru obišli su gradonačelnik Niša Darko Bulatović, direktor Policije Vladimir Rebić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je rekao da je u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Nišu primljeno 30 ljudi od kojih su dvoje 16-godišnjaka i dalje u teškom stanju.

Direktor policije je rekao da je za nesreću kriv najverovatnije vozač autobusa, ali je u Niš ekspresu rečeno da je on jutros na put krenuo u dobrom psiho-fizičkom stanju, da je alkotestiran i da je vozilo bilo ispravno.

Na pružnom prelazu gde se nesreća dogodila nema rampe, a meštani kažu da je traže već četrdesetak godina, kao i da je ujutru tu česta magla, a sada, zbog hladnijih dana, i sneg i led. U Infrastrukturama Železnice Srbije su rekli da je mašinovođa sve uradio po propisu, kao i da je na samom prelazu funkcionalna sva planirana signaizacija.

Putni prelaz je bio na propisan način obeležen znacima drumske signalizacije - znak stop, andrijin krst i ostalim znacima - dodaju iz Infrastruktura.

Kako saznajemo, železnički saobraćaj je kod ovog sela na kratko je bio u prekidu, a voz je išao ka Prokuplju.

Gradsko veće Niša je na vanrednoj sednici subotu, 22. decembar proglasilo Danom žalosti u Nišu.

nesreca-medjurovo2-foto-I.M Voz išao ka Prokuplju, a a utobus prevozio uglavnom đake u Niš; foto: I. M.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • [email protected]

    09:25 // 22. 12. 2018.

    Pre pedeset godina stanje je u srbiji bilo bolje !
    Od onda sve ide nazad !
    Niš je nakon propadanja elektronske , mašinske, duvanske (samo trećine radnika ), pumpe jastrebac, kožare i mnogih manjih i većih preduzeća ili firmi MRTAV GRAD !
    Ova tragedija izazvana nepažnjom vozača pada na dušu i svih nas , a posebno na dušu vlastodržaca!
    Vozačke kultura bankrot, država kao i društva takođe baknkrot

  • Milutin M.

    16:28 // 21. 12. 2018.

    A da se Nišljije malo pobune i da se novac za NG da porodicama nastradalih i za postavljanje rampi i popravka postojećih?
    I naravno da krivi za situaciju krivično odgovaraju kao i nadležni da podnesu ostavke.

  • dr

    14:15 // 21. 12. 2018.

    Strašno!Saučešće svima koji su ostali bez najbližih.Vozio sam prirodom tadašnjeg posla često na ovoj relaciji i desetinama puta prelazio prugu na ovom mestu,bez branika.Desilo mi se jednom da sam rutinski prešao preko, ne gledajući,iako je vrlo pregledno na velike distance sa obe strane.Pomislio sam i tada i pre tog prelaska, koliko je rizično mesto,kad se uđe u rutinu.Siguran sam da je to razlog.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: