Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:04, 28. 2. 2022.

| Hronika

Trojica Nišlija koji su u Prištini uhapšeni zbog kupovine amblema OVK puštena iz pritvora

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
policija
Još nema zvaničnih informacija o tome zašto su Nišlije puštene; Foto: wikimedia

Tri muškarca iz Niša koja su uhapšena u Prištini zbog kupovine amblema OVK puštena su iz pritvora, kaže advokatica jednog od optuženih Jovana Filipović, a prenosi Kossev. Ona potvrđuje da su kupovali ambleme, ali tvrdi da nisu pripremali terorističko delo, već da je jedan od njih kolekcionar.

Filipović navodi da su uhapšeni muškarci oslobođeni odlukom tužioca u nedelju oko 20 sati i da su se uputili ka Nišu.

Njih terete za pripremanje terorističkih dela ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova pošto su kupili pet amblema OVK.

Tvrdi da je njen klijent kolekcionar koji ima prodavnicu u Nišu u kojoj izlaže maskirnu opremu i ratna obeležja i da je zato kupio ambleme, kao i da ima potvrdu Udruženja kolekcionara Republike Srbije.

U svojoj prodavnici on ističe pod raznim temama – da li su u pitanju ratovi devedesetih, Prvi svetski rat, Drugi svetski rat – zastave, vojna obeležja, ambleme koji su bili karakteristični za taj period, tako da je iz tog razloga kupio i ambleme - objašnjava Filipović.

Dodaje da je njen klijent sa još dvojicom Srba došao na Kosovo zbog zadušnica i da su potom sa dvojicom Albanaca, koji su im poznanici, otišli u prodavnicu i kupili ambleme.

Filipović ističe da je reč o suvenirima, ali da ih je nakon kupovine sačekala policija, kao i da su Nišlije zadržane 48 sati.

Mi kao odbrana smatramo da nema mesta da se dalje vodi ovaj krivični postupak, jer nijedna radnja koju je on preduzeo nije inkriminišuća i nema nikakve veze sa krivičnim delom koje mu se stavlja na teret - kazala je Filipović.

Međutim, smatra da se slučaj posmatra iz ugla trenutke političke situacije koja ima veze sa ratom Rusije i Ukrajine i zaključuje da su Nišlije bile na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Inače, kosovska policije privela je u subotu u Prištini pet osoba, među kojima trojicu Nišlija, a tamošnji mediji pisali su da su oni uhapšeni zbog kupovine uniformi i amblema OVK.

Pisali su i da su oni pripremali plan da naprave video-snimke na kojima se tvrdi da su neki vojnici obučeni u uniforme OVK spremni da zauzmu Sever Kosova i da je Srbija lažiranjem događaja htela da napravi povod da tamo vojno interveniše kako bi zaštitila Srbe.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vinko

    13:05 // 28. 2. 2022.

    Albanci su maheri...svaka im čast. Mala deca smo za njih za propagandu. Ući u prodavnicu u Prištini da bi kupio OVK amblem i eventualno uniformu da bi snimio izrežirani film....Bravo. Genijalno. Nema drugih načina da se kupi amblem ili sašije.

    • Dejan

      15:11 // 28. 2. 2022.

      Ne, to se tako radi u najostrašćenijoj i nedemokratskijoj pokrajni na tlu Evrope.

  • Hteli

    11:52 // 28. 2. 2022.

    Hteli su da se puvaju po gradu i pricaju kako...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: