Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 22. 2. 2023.

| Hronika

Trovanje u niškom restoranu - kod dva pacijenta izolovana salmonela

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Klinicki centar stara zgrada; foto: Vanja Keser
Iz Kliničkog centra kažu da je stanje pacijenata bolje nego u momentu prijema, ali su i dalje u bolnici; foto: Vanja Keser

U uzorcima pacijenata koji su primljeni na Infektivnu kliniku sa sumnjom na trovanje hranom izolovana je salmonela. Od ukupno petoro hospitalizovanih na Infektivnoj klinici, jedna osoba je puštena na kućno lečenje dok su ostali stabilno, saopštili su iz Kliničkog centra.

Pacijenti koji su primljeni u Infektivnu kliniku sa sumnjom na trovanje hranom, trenutno su stabilno. Kako navode iz Kliničkog centra njihovo stanje je bolje nego u momentu prijema, ali su i dalje u bolnici.

Pacijenti imaju stomačne tegobe, ferbilnost i laboratorijski parametri ukazuju na toksikološku infekciju. U izolatima fecesa dva pacijenta, izolovana je salmonela - navode iz Kliničkog.

Podsetimo, u nedelju i ponedeljak građani su se javljali sa simptomima trovanja nakon obroka u istom restoranu, ali iz policije kažu da nisu imali prijavu u vezi sa trovanjem.

Restoran na koji su se žalili neki građani koji su se i javljali lekaru, proverom novinara na terenu, ne radi, pa opasnosti za građane od novog trovanja nema. Ulaz i stakleni portali prekriveni su zavesama uz natpis da ne rade zbog tehničkih problema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    17:37 // 23. 2. 2023.

    Trazili ste, gledajte. Brze, jace, naprednije

  • Istražite malo

    23:55 // 22. 2. 2023.

    Ako samo potražite na internetu, videćete gomilu slučajeva i istraživanja gde je salmonela ustanovljena kod pacijenata koji su koznumirali ulje od tartufa. Pošto je u pitanju Niš, pretpostavljam da su jeli ulje od tartufa a ne prave tartufe i tako se inficirali.

  • Mika

    20:29 // 22. 2. 2023.

    Tako je to kad nepismeni koji se zaposle da direktno rade sa hranom- zavrsavaju kursice na brzinu da bi mogli da otvore restoran/kafic i/ili rade u istom sa hranom... a, o pojmu licna higijena nemaju nikakvu predstavu. Ne peru se ruke po izlasku iz WC-a, rade bez rukavica, u isto vreme uzimaju pare golim rukama i pipaju hranu, i pravdaju se da su "obrisali" ruke- o neku strokavu, masnu krpu...

    • Boki

      21:31 // 22. 2. 2023.

      Bravo za komentar. Cela istina. Opisana uslužna grana tačna u detalje. Svaka čast.

    • Robin Hud

      13:47 // 23. 2. 2023.

      Gledam higijenicarke kako sa rukavicama ciste WC i u restoranima i u Domu zdravlja, jednom recju svuda, i tim istim rukavicama otvaraju sve kvake koje posle pacijenti/klijenti pipaju. U mnogim kaficima/restoranima bar ima sapuna pa se mogu oprati ruke, ALI GARANTOVANO NEMA u Dom zdravlju ili ambulantama, klinikama. Vazno da se moraju nositi maske

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: