Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 20. 2. 2024.

| Hronika

Tri osobe poginule, 12 povređeno u nesreći kod Bujanovca

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
hitna
Povređeni migranti i vozač; foto: A. K.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na putu Preševo-Bujanovac, kod sela Aliđerce, tri osobe su stradale, a 12 njih je povređeno, saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju. Kako kažu, do nesreće je došlo kada je vozilo u kojem se nalazilo 14 ilegalnih migranata zbog neprilagođene brzine sletelo sa puta.

U saopštenju vranjskog Tužilaštva navode da je 43-godišnji vozač R. R. iz sela Crnotince "neovlašćeno obavljao tranzit 14 ilegalnih migranata iz afričko-azijskih zemalja".

On se sumnjiči da je noćas, upravljajući vozilom „bmv“, u kojem je prevozio migrante, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula trojica migranata, dok su prema trenutnim informacijama, vozač i 11 migranata povređeni. Takođe, utvrđeno je da je R. R. vozilom upravljao bez vozačke dozvole - kažu u policiji.

Vozač je povređen, ali je naloženo njegovo zadržavanje i biće priveden dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju. Njemu se na teret stavljaju krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Povređenima je ukazana lekarska pomoć u bolnici u Vranju, a 4 osobe su prevezene u niški Univerzitetski centar.

Kako kažu iz niškog Kliničkog, na dečijoj hirurgiji je primljeno 15-godišnje dete, 18-godišnja osoba ima povredu grudnog koša, 37-godišnja osoba ima više povreda i u jedinici je intezivnog lečenja, a 47-godišnji pacijent ima kontuziju grudnog koša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivica

    12:18 // 20. 2. 2024.

    Pre neki dan radniku tigar tyresa pukla guma i to iz 2009-e godine.Radnik takvog giganta vuce praistorijsku gumu,mada je pitanje sta radi pirotska policija?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: