Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 23. 5. 2018.

| Hronika

Tužila komunalce zbog nenajavljenih radova u njenom dvorištu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
tuzila komunalce zbog radova u dvoristu foto lj.m.
Tužila komunalce zbog radova bez saglasnosti u njenom dvorištu; foto: Lj.M.

Nakon što su sredinom februara bez ikakvog projekta i zvanične odluke o izvođenju radova upali mašinama u privatni posed, srušili i oštetili ulaznu kapiju i prilazni put do kuće Čedoslave Ristić iz Kuršumlije, kako bi postavili kanalizacione cevi od preko 40 metara, ona je podnela tužbu protiv Javnog komunalnog preduzeća Toplica.

Čedoslava je na polednjem ročištu istakla da su nadležni u ovom preduzeću sve pravdali obrazloženjem da se radi o "javnom interesu“, iako ne postoji nijedan dokument gde su sve to odobrili nadležni opštinski organi i koji bi potvrdio njihovu tvrdnju.

Ona je na suđenju rekla i da iza svega stoji želja da se “izađe u susret” privatnom interesu "moćnog“ vlasnika susedne parcele koji navodno radi u Nemačkoj, a njegov bliski rođak je rukovodilac u JKP Toplica i naglasila je da je niko pre izvođenja radova nije obavestio, niti tražio saglasnost.

Za ove radove je, kako je rekla, saznala tek nakon što su je komšije obavestile da neko ruši kapiju i kopa kanal na putu koji vodi do njene kuće.

Pokušala sam da saznam da li je, ko i zašto izdao nalog za takve radove. Suprug Zoran je stao ispred rovokopača, pokušavajući da ga zaustavi. Ubrzo je pozvana policija i privela nas zbog "ometanja radova“, a za to vreme radnici Toplice postavili su sve vodovodno - kanalizacione cevi – rekla je Čedoslava na suđenju.

Sa druge strane, direktor Toplice Vojimir Čarapić je rekao da su radovi izvođeni kako bi se "na vodovodno-kanalizacionu mrežu priključilo 9 kuća", iako su sve kuće na tom potezu već odavno priključene na mrežu.

On je potvrdio da su radovi izvođeni bez ikakvog projekta, te da se, kako tvrdi, radi o sitnim prepravkama za koje i nije potrebna projektna dokumentacija, zanemarujući činjenicu da je dužina izmeštene kanalizacione cevi preko 40 metara.

Nakon održanog poslednjeg ročišta, krajnji rok za izricanje presude je 30 dana, nakon čega će biti poznat epilog ovog slučaja iz Kuršumlije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oscar Pitagor

    08:50 // 24. 5. 2018.

    Предузеће остварује приход користећи приватно земљиште. Још једна тужбиц да редовно плаћају ренту за коришћење Вашег поседа.

  • dr Jakov Zlatar

    14:04 // 23. 5. 2018.

    Gospođa je istaknuti član i saradnik Udruženja predsednika Skupštine Stanara u Nišu, bivši istaknuti službenik Poresku uprave u Nišu i stručnjak.Verovatno je tu i malo revanšizma prema njoj.

    • Rodja

      21:59 // 23. 5. 2018.

      Revansizam ne bi postajao da je ovo pravna drzava izgradjenih institucija a ne poslusnika koji svakog jutra ustaju i tamo odlaze za platu i klimanje glave. Mi se mozemo roditi samo da nas kako neki od nezavisnih ekonomista prognoziraju zadesi bankrot javnih finansija, prva neisplacena plata i prva ne primljena penzija. D a sam na njenom mestu po pravdu na sud ne bih isao.

    • zahav

      09:40 // 24. 5. 2018.

      karma prijatelju, karma. istaknuti sluzbenik poreske uprave u vreme jula i sps-a kada je poreska oformila protivustavni upravni sud u svojim prostorijama i nemilosrdno pljackala narod.
      a koliki je strucnjak znaju svi koji su se sreli sa njom.
      ja pomenutoj mogu da “zahvalim”, zatvorila mi je radnju, sada sam u inostranstvu.
      a udruzenju stanara preporuka da ociste redove inace ce proci lose.

  • Ozren

    13:40 // 23. 5. 2018.

    Dobrovoljno se javljam da na istom tom privatnom zemljistu otkopam i izvadim pomenute cevke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: