Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 16. 1. 2018.

| Hronika

Tužilaštvo: Policija traži nepoznatu osobu koja je zapalila Banđurov auto

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
vatra
Automobil izgoreo u dvorištu porodične kuće; foto: FB strana Banđur

Iako su saslušani svi koje je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur naveo kao osobe na koje sumnja da su učestvovali u paljenju njegove “škode” i dva meseca nakon što je auto izgoreo, traga se za počiniocem. Kako su potvrdili iz Osnovnog javnog tužilaštva, automobil neko jeste zapalio, a policijska istraga treba da otkrije ko je počinilac.

Međutim, u Tužilaštvu kažu da zasad nemaju informacije iz policije, a ranije su saslušani funkcioneri SNS i svi oni na koje je Banđur sumnjao.

25. decembra Tužilaštvo je poslalo policiji zahtev za otkrivanje N. N. izvršioca krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti. Očekuje se izveštaj policije - rekla je Olivera Mijalković iz Tužilaštva.

banđur Od početka govorio da mu je požar na autu podmetnut; foto: Stefan MarkovićBanđur je otpočetka isticao da mu je automobil zapaljen ispred porodične kuće, kao poruka zbog prošlogodišnjeg izbora direktora niških preduzeća. Zamenik gradonačelnika je i sam bio kandidat za direktora Vodovoda, a u vreme konkursa je ukazivao na to da doskorašnji direktor Dejan Andrejević nije ispunjavao uslove da bude kandidat za rukovodioca jednog od najvećih gradskih preduzeća.

Podsetimo, od septembra 2017. gdoine do prošle nedelje izgorelo je ukupno 9 automobila u Nišu, a osim Banđurovog, u plamenu je bio i auto direktora Tržnice Gorana Đorđevića, kao i kola i službena vozila policijskih inspektora koji rade u niškoj i aleksinačkoj Upravi.

Zbog toga što je zameniku prvog čoveka grada zapaljen auto, gradonačelnik Darko Bulatović tražio je policijsku zaštitu za njega. Međutim, Banđur je nije dobio, a sam je kazao da je o istrazi vrlo malo informisan i to putem nezvaničnih kanala. Jedna od informacija koje su došle do njega je i da su oni koje je naveo u policiji kao moguće naručioce odbili poligrafsko testiranje.

Zbog serije paljenja automobila u Nišu, Ninoslav Mitić je krajem decembra smenjen sa mesta načelnika policije, a na njegovo mesto postavljen je Slaviša Virijević koji je doskora bio načelnik u pirotskoj Upravi. Policiju u Pirotu od tada vodi doskorašnji zamenik načelnika niške policije Zoran Bogdanović, kome je takođe goreo auto, ali službeni. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tada je najavio još smena u niškoj policiji.

Podsetimo, Banđurov auto je izgoreo 16. novembra oko 3 sata ujutru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marica

    22:03 // 16. 1. 2018.

    Dajte skolovane ljude na ovako vaznim poslovima,ovde se radi o drugom coveku nisa a sta da ocekuje obican gradjanin,Gospodo cini mi se da su u ovom gradu vise zasticene zivotinje od ljudi.Kriminalce privodite 24h i pustite nemate dovoljno dokaza, ko je ovde lud gradjani nisu,kako odbio poligraf nema tu hoces neces moras i tacka.Gradani mozgovi Nisa strpite se dok zaposlimo ljude sa laznom diplomom

  • R.J.

    21:39 // 16. 1. 2018.

    N.N. lice. I dva mesecadana je bilopilence potrebno da se podigne optužnica protiv N.N. lica?

  • marica spasic

    21:38 // 16. 1. 2018.

    Bruka i sramota sa kojim saopstenjem izlaze,gradjani nisu ludi da poveruju da nakon tri meseca nema pomaka.Min. Stefanovicu dajte strucne ljude da se ova agonija vise resi i da ne slusamo koje kakve gluposti.Te noci njegova porodica je bila ugrozena i vratili ste ljude u 90-te.Molim vas kako objasniti dice da covek koji je vredan,radan posvecen porodici svom poslu dozivi ovako nesto.Nepravda velik

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: