Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 21. 2. 2024.

| Hronika

Tužilaštvo još čeka izveštaj veštaka o uzroku požara u Elektronskoj industriji u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
pozar, elektronska industrija, foto ljubica jocic 6
Još nepoznat uzrok požara; foto: Ljubica Jocić

Ni posle više od dva meseca od požara u nekadašnjoj Elektronskoj industriji u Nišu, uzrok nije poznat jer se čeka izveštaj veštaka, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da je trenutno najveći problem rešavanje problema sa vodom, da o starim instalacijama treba da brinu vlasnici objekata i da će im kroz olakšice pomoći koliko je moguće.

Koji je uzrok požara koji je počeo u nedelju, 26. novembra oko 5:30, a danima nakon toga su se vatrogasci borili sa vatrom, još nije poznat.

Čekamo izveštaj veštaka. Još nije stigao u Tužilaštvo. Nakon toga ćemo znati - rekli su u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Gust dim je krajem novembra prošle godine bio iznad mesta požara, a vlasnici firmi čije objekte je zahvaltila vatra rekli su da očekuju pomoć Grada i države.

Nakon nedavnog sastanka Radne grupe za unapređenje poslovanja EI rečeno je da će biti napravljen moćan biznis hab kome će predhoditi radovi uređenja javnih saobraćajnica, zelenila, parkinga, kao i radovi na vodosnabdevanju, kanalizaciji i struji. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da su upoznali ministra Tomislava Momirovića sa požarom.

Sa vlasnicima preduzeća smo krenuli u dogovore i realizaciju prvobitnih dogovora. Oni su u skladu sa Zakonom oslobođeni dela poreza koji smo kao Grad mogli da ih oslobodimo. Sada je najveći problem rešavanje problema sa vodom i to ćemo sa našim komunalnim preduzećem rešavati pojedinačno jer se radi o više fabrika na jednom prostoru. I njih će obuhvati kompletno rešavanje Elektornske industrije, a kroz različite olakšice gledamo da im umanjimo štetu i pomognemo koliko je to moguće - rekla je Sotirovski.

Na pitanje da li postoji nova opasnost jer u nekadašnjoj EI i dalje su stare instalacije, gradonačelnica je rekla da su instalacije briga vlasnika objekata.

Instalacije su vlasništvo ljudi koji su vlasnici fabrika i oni bi trebalo da brinu o tome. Grad tu ne može da pomogne, osim da apeluje da se te instalacije što pre reše jer su tu građavine koje su tu više od 50 godina i naravno, svako brine o svom prostoru i imovini - rekla je Sotirovski.

Ono što je ranije rečeno, vlasnici objekata bi trebalo da su oslobođeni plaćanja vode koja je utrošena za gašenje požara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    17:54 // 21. 2. 2024.

    Veštak čeka svoje mišljenje da mu stigne na mejl. Tu će sve da piše šta da napiše

  • Пише

    17:47 // 21. 2. 2024.

    На једној згради на фотографији пише - правни факултет - ако је горело нешто из те зграде онда је стварно опасно - у таквим зградама се годинама/деценијама скупљало и таложило најотровније ђубре.

  • Oblak

    16:33 // 21. 2. 2024.

    A nislikje cekaju da im se saopsti sta su udisalih tih dana i koje posledoce ce biti po njihovo zdravlje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: