Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 3. 1. 2024.

| Hronika

Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Perišićevog šuraka

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Laboratorija-Prokuplje-hapsenje-foto-MUP
Posle 6 meseci istrage podignuta optužnica protiv Perišićevog šuraka; foto: MUP

Nakon 6 meseci istrage Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv članova kriminalne grupe, u kojoj je bio i vozač saniteta Univerzitetskog kliničkog centra Niš D. S. koji je šurak v. d. direktora Zorana Perišića, potvrđeno je Južnim vestima. Viši sud treba da potvrdi optužnicu u kojoj otkrivaju da su neovlašćeno proizveli skoro 6 kg marihuane, a Tužilaštvo je predložilo i da im pritvor bude produžen da ne bi ponovili krivično delo.

Perišićev šurak je u pritvoru nakon hapšenja 10. jula prošle godine u porodičnoj kući kraj Prokuplja, gde je u saradnji sa drugim članovima kriminalne grupe skoro godinu dana "radila" laboratorija za uzgoj marihuane. Hapsenje-Prokuplje-droga-foto-MUP U pritvoru je već 6 meseci; foto: MUP

Pritvor mu je produžavan 4 puta, poslednji je trebalo da traje do 8. januara, ali su iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u međuvremenu podigli optužnicu, za koju kažu da je 28. decembra predata Višem sudu na odluku o potvrđivanju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pogodlo je optužnicu protiv M. J. i D. B. iz Beograda, N. R. iz Niša i D. S. iz Prokuplja. Tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da trojici koji su u pritvoru produži pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu - potvrdili su Južnim vestima iz Tužilaštva.

marihuana prokuplje šurak Proizveli skoro 6 kg marihuane; foto: MUP U optužnici su svi detalji koje su iz Tužilaštva i ranije poslali Južnim vestima - da je laboratorija napravljena po nalogu "vođe" ove kriminalne grupe, koji je uhapšen zbog nelegalne prodaje heroina u dvorištu Pošte Srbije.

Nove informacije su da je poznata i količina droge koje su neovlašćeno proizvodili u porodičnoj kući Perišićevog šuraka u prokupačkom selu - ukupna neto masa proizvedene marihuane je skoro 6 kg (5.958,75 grama).


U pritvoru već 6 meseci

Istraga je u Tužilaštvu trajala skoro 6 meseci, a toliko je u pritvoru 50-godišnji D. S. koji je rođeni brat supruge Zorana Perišića, inače automehaničar po obrazovanju. Nije poznato na koji način je dobio posao u najvećoj zdravstvenoj ustanovi na jugu Srbije, gde je zaposlen od 8. aprila 2022. godine, nekoliko meseci pre nego što je njegova porodična kuća postala laboratorija za uzgoj marihuane.

Od kada je u pritvoru udaljen je sa posla, potvrdili su Južnim vestima iz UKC Niš. 1280x0_1280x0-Sanitet-foto-KC Vozač saniteta i šurak direktora uhapšen 10. jula u porodičnoj kući u laboratoriji marihuane; foto: UKC Niš

Zaposleni D. S. vozač sanitetskog vozila u bolničkim uslovima, Odseka voznog parka Odeljenje transporta i logistike, Službe za tehničke i druge slične poslove UKC Niš, po Zakonu o radu Čl. 166 udaljen je sa rada od prvog dana određenog pritvora tj. počev od 12.07.2023. godine, kada je lišen slobode, pa sve dok traju razlozi zbog kojih je određen pritvor, tj. dok pritvor rešenjem nadležnog suda bude ukinut - naveli su iz UKC Niš.

Dok je u pritvoru, prema Zakonu o radu, kako su precizirali, njemu pripada 1/3 plate koju je primao kao vozač saniteta, a novac se isplaćuje organu koji mu je odredio pritvor.

Po ukidanju pritvora zaposleni je dužan da se odmah vrati na rad, u protivnom će se smatrati da je neopravdano izostao sa posla - dodaju iz UKC Niš.

Podsetimo, v. d. direktor UKC Niš Zoran Perišić je potpisao ugovor o radu sa svojim šurakom, a manje od mesec dana pre hapšenja i aneks ugovora kojim je "napredovao". Perišić Agenciji za sprečavanje korupcije to nije prijavio, kao ni to da je svoju suprugu rasporedio na mesto glavne sestre Klinike za kardiologiju gde je i sam načelnik odeljenja, a da li će zato pokrenuti neki postupak protiv njega još nije poznato.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Grsnice...

    21:11 // 4. 1. 2024.

    ...mlate svi komentatori , a ne begam od toga ni ja . Niko nam nije kriv što nismo udruženi sa jednim društvom za veoma veliki "poduhvat" ! Dok smo glasali mogli smo da izaberemo pravu stranu a ne da nam dolaze oni koji znaju kako treba glasati !

  • Stetoskop

    15:35 // 4. 1. 2024.

    Ima koji bi zeleli da se o ovone ne prica… da se cuti i ne uznemirava narko trafiking… ne daj Boze da ode zet sa pozicije… odose mnogi sa njim narocito oni koji i ne treba da budu u KC… bravo za JV! Treba videti samo sta je Agencija preduzela po pitanju neobevestavanja od strane Perisica i koje su mere preduzeli… ili i oni kao g. Bojan, prezvakana tema…. nazadna Srbija u svom svojem sjaju…

  • Boki

    11:24 // 4. 1. 2024.

    Pola Južne vesti pola Perišićev šurak. Malo prežvakana priča drugari.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: