Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 2. 3. 2021.

| Hronika

Tužilaštvo podnelo optužnicu protiv vozača iz nesreće na niškom Bulevaru Medijana, traže maksimalnu kaznu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
saobracajka
Traže da bude kažnjen maksimalnom zatvorskom kaznom, koja je za ovakva dela u Srbiji 8 godina; foto: čitalac

Skoro dva meseca nakon teške saobraćajne nesreće na Bulevaru Medijana u Nišu, kada su 12-godišnjak i 48-godišnji muškarac stradali na trotoaru, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je podnelo optužni predlog protiv vozača. Traže maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja​, koja je po aktuelnom zakonu 8 godina, kao i da mu se produži pritvor.

20-godišnji N.S. iz Beograda je uhapšen nakon nesreće koja se dogodila 4. januara, a osumnjičen je za krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Kako se sumnja, on je te večeri automobilom izleteo na trotoar i usmrtio dvoje ljudi. U pritvoru je od tada, a u Osnovnom javnom tužilaštvu ističu da su danas podneli optužni predlog protiv njega.

Tužilaštvo je predložilo maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 5 godina, kao i da se produži pritvor okrivljenom zbog uznemirenja javnosti - kaže portparol Tužilaštva Ivan Marković.

Ova tragedija izvela je brojne Nišlije na ulicu, a njihov osnovni zahtev bio je da se poboljša bezbednost saobraćaja u gradu, kako bi se sprečile slične tragedije, ali i adekvatne kazne za saobraćajne nesreće, jer smatraju da kazna od 8 godina zatvora nije dovoljna za takva krivična dela.

Podsetimo, osumnjičeni vozač se na saslušanju branio ćutanjem, a tokom istrage saslušani su i svedoci i urađeno je veštačenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    23:12 // 3. 3. 2021.

    Od tog dana do sada se vrsi klasicna odmazda, ce strajkujete e sada gledajte...

  • Naissus

    18:42 // 3. 3. 2021.

    Ovde je mnogo vece pitanje zasto je drzavni vrh odlucio da klinca ipak "pusti niz vodu" nakon onoliko pokusaja zataskavanja od strane samog Ministra policije, koji je Nis nakon nesrece posetio cak tri puta ...

    Koja se mnogo veca igra desava u pozadini svega ovoga, to je pravo pitanje.

    A sto se "klinca" tice, .... ne postoji adekvatna kazna kojom bih ga kaznio, takva nam drzava

  • Nislija u neverici

    10:07 // 3. 3. 2021.

    Ovo 8 godina, traži tužilac, a ovaj je mlad, tata ima love, dobiće 6. Skraćenje kazne na 2/3, i za 4 je napolju. Čeka ga novi život i novi audi. Samo za napustanje lica mesta, treba da dobije 10god. Sramno...
    Nema pravde...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: