Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 21. 2. 2020.

| Hronika

Tužilaštvo potvrdilo: Predistražni postupak protiv direktora niške “Tržnice”

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
goran đorđević
Đorđevićevo poslovanje proverava se u Upravi kriminalističke policije u Beogradu; foto: V. M.

Na osnovu krivičnih prijava koje su stigle u Više javno tužilaštvo, u ovom pravosudnom organu potvrđuju da je započet predistražni postupak protiv direktora niškog Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica" Gorana Đorđevića, a da ga sprovodi Odeljenje za suzbijanje korupcije pri Upravi kriminalističke policije u Beogradu.

Zbog krivičnih prijava u kojima se navodi da je službenim kolima išao na zimovanje u Bugarsku i da je zloupotrebom položaja sebi pribavio materijalnu korist kupovinom softvera od firme LOGIK, Tužilaštvo je, kako kažu, pokrenulo predistražni postupak.

U cilju provere njihovih navoda (krivičnih prijava prim. aut.), Odeljenju za borbu protiv korupcije pri UKP u Beogradu je dana 21.01.2020. godine, upućen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja - kažu u Tužilaštvu.

kp1 trznica Prijava: Direktor na zimovanju službenim automKrivične prijave, kako u njima piše, podnelo je N. N. lice koje ukazuje na činjenicu da je direktor zloupotrebio službeni položaj u više navrata.

Goran Đorđević je službenim vozilom marke “škoda oktavia” otišao u Bugarsku na skijanje 29.4.2018. godine - piše u prijavi.

Da li je tada i bilo snega na planinama u Bugarskoj i da li je direktor zaista tamo išao službenim autom, utvrdiće istražni organi koji će morati da raščivijaju i navode iz druge prijave koja se odnosi na kupovinu softvera.

Goran Đorđević je firmi LOGIK, u kojoj je radio do 2014. godine u komercijali, upravo na poslovima prodaje softvera, omogućio da na lakši način dođe u poziciju da bude ponuđač tako što je jedino njih putem mejla obavestio o potrebnoj kupovini softvera za JKP Tržnicu - piše u prijavi.

kp2 trznica Prijava2: Šta je bilo sa nabavkom softvera?Kupovina softvera, kako piše u prijavi, nije bila u Planu nabavki Tržnice za 2019. godinu što je propisano zakonom, a navedena je i navodna saradnja LOGIK-a i SoftArta, firme čiji je Đorđević nekadašnji vlasnik, a danas je vodi njegova supruga.

Kao svedok je naveden Veljko Radovanović direktor firme LOGIK koji je ranije za Južne vesti rekao da oni ne sarađuju sa SoftArtom, kao i da su se za nabavku u Tržnici javili jer im je stigao poziv iz tog javnog preduzeća.

Podsetimo, direktor Đorđević na pitanja novinara Južnih vesti o ovoj nabavci nije odgovarao, već je uzvratio uvredama. Nakon objavljenog teksta iz Tržnice je stigla informacija da je pored LOGIK-a za istu nabavku softvera kontaktirana i jedna leskovačka firma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša Radović

    23:56 // 22. 2. 2020.

    Kad se ispostavi još i da je mason, kao onaj hrvatski tužilac. Možda podnese ostavku pre nego li ga smene i uhapse.

  • Mima

    10:23 // 22. 2. 2020.

    E moj Gorane, naravno da će da te ganjanu nepismeni idioti. Ne mogu da ti oproste poštenje i obrazovanje. Ne mogu da ti oproste što si bolji.

    • Dzamutka

      19:38 // 22. 2. 2020.

      Predsednice sindikata,pokrij se usima .

  • Volim moj Nis

    13:42 // 21. 2. 2020.

    Bandjurov kadar, s kim si takav si.

    • Ana

      19:13 // 21. 2. 2020.

      Banđur ga se odavno odreko! Provereno! Banđur je jedini pošten političar u ovom gradu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: