Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 30. 1. 2019.

| Hronika

Tužilaštvo ulaže žalbu na Kačarevu oslobađajuću presudu

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
branislav kačar
Da li će se Kačar vratiti u sudnicu?; foto: Vanja Keser

Premda je Osnovni sud prvostepenom presudom oslobodio gradskog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara, u Osnovnom javnom tužilaštvu ističu da spremaju žalbu na ovakvu odluku.

Presuda sudije Osnovnog suda Ane Vukojičić, prema kojoj su Kačar i šef Službe za zajedničke poslove Aca Janković nepravosnažno oslobođeni krivice za učestvovanje u malverzaciji pri sprovođenju tendera za čišćenje i obezbeđivanje Gradske uprave Niš, konačno je stigla na sto zamenika javnog tužioca.

U Tužilaštvu najavljuju žalbu do kraja nedelje.

Žalićemo se na oslobađajuću presudu. Mislim da će već sutra žalba piti puštena - navode u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Ukoliko žalba bude usvojena, Kačar i Janković se vraćaju u optuženičke klupe, ali ovog puta pred sudijom Višeg suda u Nišu.

Podsetimo, sredinom decembra 2017. gradskom većniku za omladinu i sport Branislavu Kačaru stavljene su lisice na ruke zbog sumnje da je “trgovao uticajem” i tako pokušao da namesti javnu nabavku u vezi sa čišćenjem i obezbeđivanjem Gradske uprave, kao i za malverzacije pri isplati novca sportskim klubovima. Ovo drugo je odbačeno.

U Osnovnom javnom tužilaštvu su saopštili da je istraga završena 21. maja. Nakon toga, protiv Kačara podignuta je optužnica.

Kačar je prvobitno tvrdio da se ne seća telefonskih razgovora sa šefom Službe za zajedničke poslove Acom Jankovićem, kome je rekao da izmeni konkursnu dokumentaciju “da ne bi imao problema jer to dolazi sa vrha”.

Međutim, nakon preslušanih snimaka razgovora u sudnici, većnik se svega setio. Kačar je istakao da nije kriv, da je sve radio u interesu građana i po nalogu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Ipak, Bulatović dosad nije komentarisao Kačarovo hapšenje, premda su bliski saradnici u Gradskoj kući.

Tužilaštvo je tražilo godinu i po dana zatvora za Kačara, a godinu i dva meseca za Jankovića. Ipak, 17. decembra 2018. Kačar i Janković su prvostepenom presudom oslobođeni optužbi, a sudija Ana Vukojičić koja je donela ovakvu odluku, u obrazloženju je rekla da "ne postoji velika praksa oko ovog krivičnog dela i vremenom će pokazati da li je Sud bio u pravu ili ne".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sale

    09:10 // 31. 1. 2019.

    Zasticen je on,sud nam je dno dna.

  • drax

    07:35 // 31. 1. 2019.

    Pa i Dzunicu se ne dokaza ništa i niko ništa ne priča a on se šepuri po skupštini,to važi za sve ako je kriv neka svira klavir zna se gde. Ali sudstvo

  • mia

    17:25 // 30. 1. 2019.

    podrska javnom tuzilastvu!istrajte do kraja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: