Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:17, 11. 5. 2023.

| Hronika

U Nišu i širom Srbije uhapšeni članovi kriminalne grupe koja je švercovala drogu iz Južne Amerike

Autor:Tamara Todorović, Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
hapšenje
Hapšenje u Nišu; foto: JV

U velikoj policijskoj akciji širome zemlje danas je uhapšeno 13 ljudi, među kojima i osumnjičeni iz Niša. Kako su saopštili iz Tužilaštva za orgnizovani kriminal, reč je o ljudima koji su bili umešani u međunarodnu trgovinu narkoticima, odnosno učestvovali su u švercu više od 6 tona kokaina iz Južne Amerike.

Jedno od hapšenja u Nišu dogodilo se jutros oko 10 sati u širem centru grada, ali iz Tužilaštva za organizovani kriminal nisu naveli o kome se konkretno radi, jer su hapšenja sprovođena u više gradova i na nekoliko lokacija.

hapsenje Širom Srbije uhapšeno 13 osoba; foto: JV Ističu da su uhapšeni iz Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina i da se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima.

Objašnjavaju da se organizatori i pripadnici te organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

Uhapšeni su M. S, M. L, M. J, D. Đ, M. M, D. N, I. C, R. R, G. P, M. R, V. S, M. P. i Lj. L, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći kao i dokazi koji se odnose na predmetne zaplene od drugih država , pre svega, Republike Francuske - saopštavaju.

Od sedam osoba koje nisu lišene slobode, dva se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rešenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedno lice se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalazi u besktvu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal navelo je da je ta organizovana kriminalna grupa, koja je delovala i na području Kariba na Arubi, u februaru 2022. godine ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona evra.

Policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.


Oglasio se i MUP

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić istakao je da je međunarodna akcija rezultirala uklanjanjem najveće kriminalne organizacije za trgovinu drogom sa Balkana, kao i da se radi o pripadnicima kriminalne grupe sastavljene od više nezavisnih ćelija, koje su funkcionisale kao Balkanski kartel.

U akciji koja je sprovedena u više gradova Republike Srbije uhapšeni su organizatori ove organizovane kriminalne grupe M.S. i M.L. , kao i još 11 osoba koje se sumnjiče da su bile vođe nezavisnih ćelija - navode iz MUP-a.

Načelnik Cmolić je rekao da je tokom pretresa na više od 20 lokacija pronađena veća količina novca i oružja, kao i da rad na ovom predmetu i dalje traje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    20:39 // 12. 5. 2023.

    Devedesete se vracaju.. Zlatno doba..

  • corado g60

    07:35 // 12. 5. 2023.

    Za Petra, tastatura toto rina, verujem da ti je kafa ukusnija u Vespi tamo izlaze korpulentniji vespaši tompusaši i prigradski instagram manekeni.

  • Banjac

    23:56 // 11. 5. 2023.

    Bravo Slavko pogodio si u centar,bacanje prašine u oči,nadam se da ovaj narod nije toliko naivan da ne ukapira.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: