Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 10. 12. 2013.

| Hronika

U Nišu kradu i u prodavnicama polovne robe

Autor:Marko SmiljkovićIzvor:Južne vesti
1 polovna roba ilustracija
U 95 odsto slučajeva polovnu robu kradu stalne mušterije "second hand" prodavnica

U prodavnicama polovne robe u Nišu najčešće se kradu košulje, pantalone, a ima slučajeva gde su prodavci beležili i manjak brushaltera, pa i muških gaća.

Radnici „second hand“ prodavnica oko tvrđavske pijace kažu da je krađa intenzivirana pre nekoliko meseci. Oni navode da se to ranije nije dešavalo, ali sada je skoro svakodnevna pojava.

- U 95 odsto slučajeva se radi o ženama koje su uostalom i naši najčešći kupci. Ranije nismo obraćali pažnju na torbe i cegere s kojima ulaze, a sada gledamo da ne uđu s polupraznom torbom, a pokušaju da izađu sa punom – kaže jedan od prodavaca.

Oni dodaju da se retko događa da žena sama skine s police komad odeće i strpa ga u torbu. 2

- To obično rade tako što uzmu dve, tri, pa i pet košulja i odu da ih probaju u kabini. Iz kabine brzo izlaze i kače košulje na ofingere. Sve zakače lepo, ali jedna fali. Tu košulju je „gospođa“ obukla i prikrila reverom svoje jakne ili drugog komada odeće. Ima i štoseva gde nas jedna žena pozove da nešto pita u jednom delu prodavnice, a druga osoba stavlja u torbu i odlazi. Svega i svačega tu ima. „Second hand“ prodavnice nisu klasične, tako da su ovakve pojave češće -pričaju radnici.

Letnja roba se na primer mnogo i lakše krade od zimske, navode oni, a pamte slučaj kada je jedna osoba ukrala kožni mantil.

- Skidala je jakne i kožne mantile, isprobavala skoro pola sata. To je fina žena, otmenih manira, ali kada je vraćala jakne, na jednu vešalicu je stavljala dve. Pomislila sam, nema veze, posle ću ja to da sredim. Na kraju je kupila sebi jednu bluzu i za sina farmerice u ukupnoj ceni od 400 dinara. Kada sam sređivala te jakne koje je ona kao složila, vidim da ga fantastičan dugi tamno zeleni mantil nema, a znam da ga je ona probala. Tad je bilo kasno - kaže jedna od radnica za Južne vesti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Dejanovic

    09:06 // 16. 12. 2013.

    ta garderoba.treba dati ljudima,da.nose bespatno jer ona,se dobija za decu po domovu nije lepo krade,nije lepo.pradavati ovu garderobu

  • zoran niš

    08:33 // 11. 12. 2013.

    dno dna siromaštva za ne poverovati je ova vest mada me i ne čudi nemaju ljudi
    jedemo bajatu hranu oblačimo se polovnom robom narod sve više i više osiromašuje a političari bi da nam još stegnu omču

  • Student

    23:17 // 10. 12. 2013.

    Nikako ne opravdavati ovo siromastvom. Ljudi su pokvarili svoj moralni kompas, gube obraz za gluposti. Zimi krades letnju garderobu, zasto da se ne ugreju mozda?! Sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: