Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 6. 3. 2024.

| Hronika

U Nišu otrovano 17 pasa u poslednjih osam dana, upozoravaju iz udruženja

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
psi
Otrov na više lokacija u Nišu; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

13 pasa otrovano je u Nišu u poslednjih osam dana, a još tri danas, na različitim lokacijama u gradu, navode iz Udruženja “Pit”. Nišlije pozivaju i roditelje da budu oprezni, kako deca ne bi došla u kontakt sa otrovom.

Građani na društvenim mrežama upozoravaju da je otrov danas bačen u Tvrđavi, na keju na Nišavi kod Toplane, na Trošarini i u Durlanu. Otrovani su i neki vlasnički psi.

Vodite računa o svojim psima. U poslednjih nekoliko dana na skoro svim gradskim površinama - parkovi, kej - bačen je otrov. Pre nekoliko minuta mi je javljeno da se vlasnički pas otrovao na keju i nažalost uginuo - piše Nišlijka.

Advokatica Udruženja “Pit” Nina Krstić kaže da su dva vlasnička pas otrovana i kod Niteksa, u Durlanu, kao i da je tamo na terenu bila policija.

Građani šalju fotografije otrovanih pasa i u Aleksincu.

Iz Policijske uprave u Nišu kažu da je danas prijavljeno uginuće jednog psa u Knjaževačkoj ulici, da je rad u toku i da je obavešteno tužilaštvo.

*Tekst je dopunjen nakon informacija iz Udruženja "Pit" o novim slučajevima trovanja i nakon informacija iz policije.

Slike su uznemirujuće i ne preporučuju se mlađim, ni osetljivim osobama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    07:50 // 8. 3. 2024.

    Tek će da bude trovanja. decenijama se problem gura pod tepih, ne rešava se ni azil za pse niti se kažnjavaju vlasnici koji odbacuju male štence ili odrasle pse. Samo gledajte kako će tek da bude više ovakvih vesti.

  • dejan milosevic

    07:31 // 8. 3. 2024.

    Svojevremeno sam video psa da umire u mukama na ulazu u Deltu, gde dnevno prođe hiljade ljudi. Svojevremeno su na mene u Čairu nasrnula 4 ogromna skupa psa bez gazde u blizini, ali sam izvukao živu glavu.

  • Путник

    21:58 // 7. 3. 2024.

    Власт на нивоу републике и града су главни кривци што је град преплављен псима. Кућице са прометних паркова пренети у ограђен азил и кренути са успављивањем не усвојених јединки. Заузели су територије и потиснули људе и нормалан живот. У школу не могу деца да оду. Порез на власничке псе и казне за не чишћење и непрописно држање финансираће азил као привремени смештај (до 30 дана).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: