Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:56, 6. 10. 2021.

| Hronika

U UKC Niš preminula 20-godišnja trudnica zaražena koronom

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Klinicki-centar-Nis-kovid-foto-JV
Preminula 20-godišnjakinja; foto: JV

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu noćas je preminula 20-godišnja trudnica iz Knjaževca koja je bila zaražena korona virusom, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Kako navode u saopštenju UKC Niš, 20-godišnjakinja iz Knjaževca je bila u četvrtom mesecu blizanačke trudnoće, a preminula je sinoć u 23:30.

Žena je primljena 2.oktobra u UKC Niš. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, 3. oktobra prebačena je u jedinicu intezivne nege gde je priključena na mašinu za veštacku ventilaciju. Od momenta kada je došla u UKC Niš, žena je bila pod neprekidnim nadzorom lekara svih specijalnosti. Nažalost u sredu 5.oktobra je egzitirala - navode u saopštenju.

Dodaju da preminula trudnica nije bila vakcinisana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja

    12:25 // 7. 10. 2021.

    Velika tragedija, samo mi nije jasno zasto se pravi senzacija na tudjoj nesreci. Nazalost, trudnica je pacijent kao i svaki drugi, ovakvim vestima samo mozete da izazovete da se potresu druge trudnoce koje stres prenose na bebu, ili da izazovete strah i paniku kod onih koje se zaraze, a neke trudnice prodju lako. Inace, jako je cudno da se to desava uglavnom u niskom klinickom centru.

  • Naissus

    21:39 // 6. 10. 2021.

    "Dodaju da preminula trudnica nije bila vakcinisana"

    Trudnica i NE SME da se vakcinise. Kao ljudi od struke, trebalo bi to da znaju

    • Common sense

      22:58 // 6. 10. 2021.

      Trudnica je bila u 4. mesecu. Vakcinacija je krenula u januaru, pre 9 meseci.

    • Diogen

      23:09 // 6. 10. 2021.

      @Naissus, da nije bolje što jedne mlade žene više nema?! Možda još neka da posluša taj pametni savet? Da se pametnjakovići igraju samo svojim životima, pa slobodno nek se takmiče za Darvinovu nagradu. A ovako, dobili smo još jednu apsolutno nepotrebnu smrt, koja je mogla tako lako da se spreči...

    • Milly

      09:30 // 7. 10. 2021.

      U svim normalnim zemljama trudnice su prioritet za vakcinaciju, zajedno sa starim ljudima i hroničnim bolesnicima. Takođe je i kod nas preporuka da se trudnice i dojilje vakcinišu.

    • Marija

      10:57 // 7. 10. 2021.

      Niste dovoljno informisani da biste komentarisali. Trudnicama se preporučuje vakcinacija od drugog trimestra, Pfizer-BioTech vakcinom. Čak je zvanična preporuka i za njih i za dojilje od skoro.

    • Sasha

      11:02 // 7. 10. 2021.

      Moze posle 3. meseca trudnoce Pfizer.

  • Mile

    21:37 // 6. 10. 2021.

    Ljudi....vise puta vam rekosmo...treba proveriti odeljenje intenzivne. Tamo ociglednoooooooo nesto ne stima. Svakog dana drugi doktori daju kaaoo informacije, neki studenti koji ne znaju gde se nalaze....niko da se zauzme ozbiljno za pacijenta. Najtezi bolesnici tu dolaze...a najnesposobniji kadar u paketu sa direktorom koji bezi kad porodica hoce da pita za svog najblizeg.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: