Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 12. 10. 2016.

| Hronika

U akciji “Avala” učestvovalo 7 regionalnih policija

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Policija-akcija-Avala-foto-i.m..jpg
Zadovoljni regionalnom saradnjom i akcijom; foto: I.M.

Pored srpskih, policajci iz regiona su od 3. do 12. oktobra na 3 punkta od Niša do Preševa otkrili 22 migranta, zaplenili 2 automobila i veliku količinu cigareta u okolini Vranja.

Rezultati ove regionalne saradnje 14 predstavnika policija iz Austrije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Moldavije i Srbije prezentovani su na konferenciji u Vranju, a sama akcija ocenjena je kao izuzetno uspešna.

Pored otkrivanja migranata, policajci su oduzeli 2 vozila “audi” i “jaguar” od srpskih državljana koji nisu imali pravo da voze automobile sa stranim tablicama. Takođe, na punktu kod "Naisa" zaplenjeno je 160 litara azotne kiseline i 50 litara metanola.

Otkrivena je roba trgovačkog karaktera u vrednosti od 6.000 evra – rekao je na konferenciji Milenko Vukadinović iz Uprave granične policije.

Ipak, kao najveći uspeh navodi se zaplena čak 15.725 boksova cigareta koji su u nedelju kod mesta Suvi Dol kod Vranja otkriveni uz pomoć skenera u kamionu koji je iz Grčke za Sloveniju vozio Litvanac.

Akcija „Avala“, donela je operativne rezultate, ali i neke još bitnije, rekao je Anton Travner iz Slovenije, direktor DCAF-a, Centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga.

Poslali smo poruku svima koji se bave kriminalnim radnjama da policija u regionu sarađuje i to uspešno – rekao je Travner.

Igor Živković, načelnik policije u Vranju kaže da kriminal ne poznaje granice i policije u regionu i međunarodne upućene su na saradnju da bi ostvarile ulogu koju imaju, pa je i on ocenio da je ostvarena odlična saradnja, sa čim su se složili i policajci iz Niša i Leskovca. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Љубомир Тројановић

    22:02 // 31. 10. 2016.

    У акцији "Авала" много је туђег перја. Заборављена је само иницијална каписла.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: