Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 2. 6. 2021.

| Hronika

U istrazi niškog odeljenja za suzbijanje korupcije uhapšeni i direktori škola zbog izdavanja lažnih diploma

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sud
Istraga niškog tužilaštva; foto: T. T.

Čak 34 osobe uhapšene su u akciji policije, a u sklopu istrage koju je vodilo Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Neki od njih su i direktori srednjih škola u Beogradu koji su ljudima sa jugoistoka Srbije izdavali lažne diplome o stečenom srednjoškolskom obrazovanju i tako zloupotrebili položaj.

Među uhapšenima su i Z. J. (1963), odgovorno lice Srednje škole „Dositej“ i Srednje tehničke škole u Beogradu, O. Z. (1972) odgovorno lice srednje škole „Dositej“.

Z. J. se sumnjiči da je za unapred dogovorenu novčanu nadoknadu omogućavao učenicima da bez pohađanja nastave i prisustva na ispitima steknu diplome o stečenom srednjem obrazovanju, prekvalifikaciji ili dokvalifikaciji na smerovima koji se nalaze u okviru srednjih škola u kojima je on odgovorno lice - piše u saopštenju.

Pored njih uhapšena su još 32 osumnjičena, a neki i zbog posredovanja.

Osumnjičeni N. S, M. M. i Lj. I. se terete da su pronalazili kandidate-učenike i naplaćivali dogovorene usluge, a zatim, kako se sumnja, novac predavali Z. J - piše u saopštenju.

U istrazi je, kako kažu, utvrđeno da su lažno stečene diplome koristili da bi dobili posao u zemlji i inostranstvu.

Iako su škole iz Begrada, ovim slučajem se bavilo Više javno tužilaštvo u Nišu jer su posrednici i neki od onih koji su stekli diplome iz Bora, sa teritorije koju pokriva Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije stacionirano u Nišu.

Zadržavanje do 48 sati određeno je za 7 uhapšenih, dok će ostali biti odmah privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Akadem

    09:40 // 19. 6. 2021.

    Nastavak:

    Kod nas ministri imaju doktorate plagijati (Mali, Stefanović, Šapić, Trivan Tabaković i mnogo drugih), kupljene i potkupljene diplome i nikom ništa. Kada oni ovako rade bez legalne diplome, kako bi radili da imaju znanja jednog legalnog doktora nauka i dobijene diplome školovanjem i znanjem. O njihovoj osudi, osim Malog, ni reči.

    • Zoks

      13:12 // 8. 10. 2021.

      Ma, kako da ne! Šapić je baš kupio diplomu. Ajde mal8 smanji zavist.

  • Akadem

    09:39 // 19. 6. 2021.

    U Tuzli je uhapšen direktor i osnivač Američkog univerziteta u Tuzli, zajedno s još dvoje saradnika u okviru istrage koja se odnosi na nezakonitosti u vezi sa izdavanjem sumnjive diploma ovog fakulteta bez studiranja i polaganja ispita direktoru Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH, radi reizbora. Novac čini čuda. Šta je ovo ljudi moji? Kod nas ministri imaju doktorate plagijati i ništa.

  • bivsi student

    17:10 // 6. 6. 2021.

    A sta se desava sa Ekonomskim fakultetom u Kosovskoj Mitrovici, gde je drzava placajuci profesore koji ne dolaze, ne ulazu u sebe i rukovodstvo koje vodi i sprovodi politiku upisivanja ocena u indekse bez ucenja i upisivanja fiktivnih studenata, legalizovala trgovinu diplomama i podelu diploma bez znanja i sve to na racun budzeta, jer su studenti bukvalno svi koji upisu na teret budzeta, bez obzir

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: