Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 29. 10. 2022.

| Hronika

U leskovačkoj školi vršnjaci pretukli učenika, incident prijavljen policiji

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
osnovna skola vasa pelagic leskovac
Iz škole ne odgovaraju; foto: EU PRO

Učenika petog razreda leskovačke OŠ “Vasa Pelagić” pretukli su u petak u školi drugi đaci i njegova majka prijavila je slučaj policiji. Direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović kaže da je obavešten, ali da to treba da se rešava na nivou škole, jer nije reč o deci bez roditeljskog staranja. Iz škole tvrde da se incident desio nakon časa, a ne tokom nastave i da će preduzeti mere iz svoje nadležnosti.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, dečak je završio u Urgentnom centru sa lakšim povredama. Iz Policijske uprave u Leskovcu kažu da je majka prijavila slučaj i da je rad u toku.

Momčilović potvrđuje da je i Centar za socijalni rad obavešten i kaže da će postupati u skladu sa svojim nadležnostima.

Ipak, pošto nije reč o deci bez roditeljskog staranja, Centar će se uključiti tek ako se utvrdi da su oni loše brinuli o svojoj deci, a do tada problem rešava škola, odnosno pedagoška služba, objašnjava Momčilović.

To je redovna procedura da nas obavesti škola, ali pošto je to vršnjačko nasilje, Centar za socijalni rad nema ingerencije, s obzirom na to da deca imaju roditelje. Nama su sfera interesovanja deca bez roditeljskog staranja, a svakako je Centar obavešten, ali ne do te mere da je to nešto sada bilo hitno i alarmantno pa da smo postupali - navodi direktor leskovačkog Centra za socijalni rad.

Iz škole navode da je uprava upoznata sa incidentom i tvrde da se on desio nakon časa, a ne u toku nastave i da će preduzeti sve mere koje su u njihovoj nadležnosti.

*Tekst je izmenjen nakon odgovora OŠ "Vasa Pelagić" u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    08:13 // 30. 10. 2022.

    Nema je Mara da napiše: "strašno".

  • Dno

    23:29 // 29. 10. 2022.

    A da majka podnese prijavu, a zatim tuzi ? Nanosenje laksih telesnih povreda je predmet tuzenja kada su odrasle osobe pocinioci, isto DELO bi moralo da se sudski procesuira ma koliko da su stari napasnici. Neka roditelji plate kaznu ili leze zatvor.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: