Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 9. 4. 2021.

| Hronika

U požaru u Nišu bez doma ostalo 10 porodica, Grad traži lokacije za trajni smeštaj [foto]

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
received_669328370484259
Vatra je brzo zahvatila barake; foto: JV

Montažne kuće-stanovi u Ulici Aleksandra Medvedeva, u blizini tehničkih škola u Nišu, sinoć su potpuno izgorele, a bez krova nad glavom za nekoliko sati ostalo je 10 porodica, odnosno oko 40 ljudi. Deo njih prošlu noć proveo je kod rođaka i prijatelja, a deo u Sigurnoj kući, kao i u privatilištu u Centru "Mara".

received_321372086010260 foto: JVNiko od stanara nije povređen jer su brzo izašli iz svojih domova, ali sve što su imali nestalo je u plamenu.

Na društvenim mrežama se već pominju moguće humanitarne akcije kako bi se tim ljudima pomoglo, a gradonačelnica Niša rekla je medijima da je neophodno pronaći trajno rešenje za smeštaj tih stanara, jer na staru lokaciju ne mogu da se vrate. pozar-barake2 foto: Vanja Keser

Teška situacija je to što je ono gde su oni živeli nije njihovo, već "Građevinara", preduzeća koje je u stečaju već godinama. Tu dok se rasplete šta je čije, vreme prolazi. Tako da će teško moći da se oni vrate tamo. Zato tražimo rešenje da te ljude raselimo i trajno im nađemo smeštaj - rekla je Sotirovski.

Kaže da će nadležni pregledati šta Grad ima od imovine koja bi mogla da se ustupi, te da će verovatno pokušati da im omoguće smeštaj u socijalnim stanovima.

Kao mogući uzrok požara pominje se dimnjak iz jedne od baraka, a kako su bile od lakozapaljivog materijala i sa jednim krovom, vatra se brzo proširila.

Podsetimo, požar je izbio oko 20 sati, a brojni vatrogasci su satima gasili vatru.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    18:17 // 10. 4. 2021.

    Gradonacelnice, prvo hopni pa kazi "skoc". Elem, najpre treba da pitas Prvorodjenog sta ce biti pa tek onda da to saopstis naciji. Trcis pred rudu, Dragana, kao i obicno

  • Miomir Hpfman

    10:32 // 10. 4. 2021.

    Da li to znači da će i nama kojima nije rešeno stambeno pitanje posle požara u Rasadniku, pre pet godina, 2016.,dati socijalne stanove trajno???

  • Mirjana

    06:11 // 10. 4. 2021.

    sve sumljivo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: