Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 15. 6. 2023.

| Hronika

U rezervoaru autobusa carinici kod Preševa pronašli više od 4.000 paklica cigareta

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Cigaret
Do okončanja postupka zadržan i autobus; foto: Uprava carina

Pokušaj krijumčarenja više od 4.210 paklica cigareta, čija je vrednost procenjena na oko 8.000 evra, sakrivenih u rezervoaru autobusa sprečili su carinici na Graničnom prelazu Preševo u utorak, 13. juna.

Kako navode iz Uprave carina, prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za kontrolu izdvojen autobus koji je saobraćao na relaciji Severna Makedonija - Italija.

Nakon što su putnici izneli lični prtljag radi kontrole, autobs je pregledan mobilnim skenerom. Analizom slike uočene su nepravilnosti u prednjem delu autobusa, u predelu rezervoara sa gorivom. Daljim fizičkim pregledom utvrđeno je da je rezervoar prepravljen i da se u njemu pored goriva nalazi i veća količina cigareta - navode iz Uprave carine.

Iz rezervoara je, dodaju, izvađeno 4.210 paklica cigareta marke “Rodeo” i “Rothmans” čija je vrednost procenjena na oko 8.000 evra.

Zbog toga što je prepravljen zbog krijumčarenja i zato što vrednost cigareta prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka zadržan je i autobus.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Seljak

    19:46 // 15. 6. 2023.

    Lepo je to, pohvale za Službu, ali široke narodne mase ne interesuju takve informacije. Zna narod da policija(taj Sektor), radi svoj posao profesionalno. Informacija će biti kada se uhapse kriminalci koji rasprodaju državnu imovinu, otimaju od naroda, pljačkaju šta stignu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: