Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 22. 6. 2022.

| Hronika

Ubica bračnog para iz Vranjske Banje već dve godine na slobodi

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Šetalište Vranjska Banja
Dokazi koji vode do ubice nisu pronađeni, kažu iz Tužilaštva; Ilustracija, foto: M. D.

Ubistvo 47-godišnjeg Slavoljuba Mladenovića i njegove nevenčane 41-godišnje supruge Brankice Anđelković u koje je ispred porodične kuće u Vranjskoj Banji iz lovačke puške ispaljeno 9 metaka, već skoro dve godine nerešiva je enigma istražnim organima. Dokazi koji vode ka njihovom ubici do danas nisu pronađeni, što potvrđuju i iz Višeg tužilaštva u Vranju koje sprovodi istragu.

Dvostruko ubistvo u Vranjskoj Banji dogodilo se u noći između 19. i 20. jula 2020. godine. Tela supružnika u dvorištu vikendice u naselju Ćosiki pronašao je otac ubijene i prijavio policiji, a istraga pokazala da je ubica od žrtava bio udaljen tek 1,5 do 2 metra i da su svi, osim jednog metka, ispaljeni u muškarca.

Međutim, to je jedino što je istragom utvrđeno u prethodne dve godine, a ubica je i dalje na slobodi i policija još traga za njim.

Više javno tužilaštvo u Vranju dana 23. 7. 2020. godine donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv NN učinioca. U okviru istrage sproveden je niz veštačenja (biološkog materijala i tragova, sadržaja mobilnih telefona, fizičko-hemijsko veštačenje), ispitivanja svedoka, forenzički pregledi vozila itd. Međutim, do današnjeg dana nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na izvršioca krivičnog dela, tako da PU u Vranju i dalje preduzima radnje na otkrivanju NN lica - kaže za Južne vesti tužilac Danijela Trajković.

Ljudi u Vranju i Vranjskoj Banji nemaju dilemu da je motiv ubistva bračnog para novac i da je žena slučajna žrtva, a da je meta ubice bio njen suprug, za koga se od početka spekuliše da se bavio zelenašenjem.

Prošle godine mediji su pisali o tome da se istraga privodi kraju ali, kako je i potvrđeno iz Tužilaštva, nema nagoveštaja da je istraga blizu epiloga zločina.


Ubistvo u Vranjskoj Banji jedno od 4 za 5 godina u Pčinjskom okrugu koje čeka razrešenje

Za poslednjih 5 godina u Pčinjskom okrugu dogodilo se 15 ubistava, kažu iz Višeg tužilaštva i dodaju da je od toga njih 9 rešeno pravosnažnim osuđujućim presudama.

Prema jednom izvršiocu je postupak suđenja u toku, dok je postupak prema jednom licu u fazi istrage u prekidu, obzirom da je nedostižan državnim organima Republike Srbije - kažu iz Tužilaštva.

Četiri ubistva, među kojima i bračnog para u Vranjskoj Banji, čekaju svoje razrešenje, s obzirom na to da je istraga u toku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oštećeni

    18:57 // 22. 6. 2022.

    Kad će uhvate lopova koji je ojadio porodicu za novu godinu ukrao milion dinara sa zlatom i još ništa šta vi očekujete da uhvate ubicu ma nema ništa..

  • Doktor

    18:35 // 22. 6. 2022.

    Ma nemoj, za sve se zna sve. Samo je u interesu da se nešto sakrije

  • Luka

    13:43 // 22. 6. 2022.

    Posao policije nije da juri lopove, ubice i kriminalce vec gradjane koji na drustvenim mrezama kritikuju predsednika. To bar svi znaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: