Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 7. 9. 2020.

| Hronika

Ubistvo na Beverli Hilsu: Saslušani optuženi i supruga ubijenog, ali pitanja nije bilo

Autor:G. BjeletićIzvor:Južne vesti
bulevar hils
Ubistvo u elitnom niškom naselju; foto: JV

Glavni pretres na suđenju za teško ubistvo M. R. 20. novembra 2019. godine, za koje je optužen njegov nekadašnji prijatelj D. M. odloženo je za 2. oktobar, nakon što je na zahtev odbrane optuženi dao iskaz bez pitanja advokata, a oštećena supruga ubijenog saslušana, takođe bez pitanja advokata odbrane. Optuženi se pred sudom izjasnio da nije kriv.

U M. R. je ispred porodične kuće u naselju Beverli Hils ispaljeno 12 metaka, 10 je nanelo rane od kojih je ubrzo preminuo, pre dolaska Hitne pomoći.

Deset meseci kasnije, nakon pripremnog, održano je i glavno ročište za koje je planirano saslušanje optuženog D. M. i oštećene M. I, supruge ubijenog.

Optuženi D. M. obratio se sudu onako kako je i tražio - dao je iskaz i nije bilo pitanja.

Nisam ubio Miloša - rekao je pred sudom.

Potvrdio je iskaz dat ranije u policiji i tužilaštvu, ponovio da nije kriv i rekao da mu je sve podmetnuto.

Jedini svedok događaja je supruga ubijenog. Pred sudom je pročitan njen iskaz u policiji u kome je objasnila i da su sa optuženim ranije bili u prijateljskim odnosima, da je to prijateljstvo iz njoj nepoznatih razloga prekinuto. Za sam proces, kada je reč o mogućem motivu, bitno je svedočenje o pretnjama koje je dobila od optuženog.

Naime, ubijeni M. R. bio je osumnjičen i pritvoren na mesec dana zbog sumnje da je zapalio automobil supruge D. M, sada optuženog za njegovo ubistvo. Pred sudom je pročitan njen iskaz u kome tvrdi da je nju nakon privođenja supruga optuženi pozvao telefonom i pretio joj.

Zbog paljenja automobila M. R. bio je osumnječen i pritvoren, ali ne i osuđen. Do suda zapravo nije ni stigao, jer je ubijen pre prvog ročišta zakazanog za decembar prošle godine.

Na dan ubistva supruga M. I. je sa tada trogodišnjim detetom bila u kući. Izašla je kada je čula pucanj i da je suprug doziva. Sam čin ubistva nije videla, ali se na suđenju čulo da su i ona i dete svedočili smrti supruga koji je od 12 ispaljenih hitaca zadobio 10 prostrelnih rana i ubrzo preminuo.

Njen advokat apelovao je na sud da se njeno svedočenje završi danas, podsetio da je u vreme ubistva bila trudna, a da je sada majka sedmomesečne bebe i četvorogodišnjeg deteta i da situaciju i dalje dramatično preživljava. Odbrana je zahtevala da je iz pravnog tima ispita baš advokat Milan Petrović koji se za to pripremao, a koji zbog drugog suđenja nije došao na glavni pretres, tako da će njeno svedočenje biti nastavljeno 2. oktobra.

Najviše vremena na suđenju potrošeno je na raspravu da li su u situaciji zbog epidemije povređena prava optuženog i kako u uslovima kada ne može da ima poverljiv razgovor sa braniocem pretres može da se nastavi. Inače, u timu optuženog je troje advokata, od kojih jedan Milan Petrović danas zbog drugog suđenja nije došao i tražio je odlaganje.

Odbrana je na početku suđenja saopštila da će njihov branjenik dati iskaz, ali da na pitanja neće odgovarati. Tužilac i advokat oštećene M. I. protivili su se zahtevima odbrane, tvrdili da optuženi preuzima suđenje, a sudija Mirko Drašković odlučio da pretres ipak započne, s tim što će i optuženi, ali i supruga ubijenog koja je i jedini svedok, opet pred sud da odgovaraju na pitanja sudije i advokata.

Na glavni pretres osim oštećene i optuženog dolaze i drugi svedoci koje su odbrana i tužilaštvo ranije predložili.

Pred sud za sada ne dolazi majka optuženog koja je takođe predložena kao svedok, zanimljivo je, svedok koga je tražilo tužilaštvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: