Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 17. 1. 2023.

| Hronika

Ubistvo u Pirotu iz 2018. godine i dalje nije rešeno

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
policija
Počinioci i dalje nepoznati; ilustracija; foto: J. V./Vanja Keser

Više od 4 godine prošlo je od ubistva Srđana Aleksića u Pirotu, na koga je u večernjim satima 26. novembra 2018. godine pucano na parkingu nedaleko od centra grada, a i dalje nije poznato ko je to učinio i istraga stoji u mestu.

Aleksić je ubijen na uglu Takovske i Ulice 7. juli, nakon što je na njega ispaljeno više hitaca, a kako su Južne vesti tada pisale, napadači su bili na motoru i sačekali trenutak kada je 38-godišnji Piroćanac izašao iz automobila. Sa njim je tada bila i maloletna ćerka koja tom prilikom nije povređena.

Policija je ubrzo nakon pucnjave blokirala ceo kraj u kome se zločin dogodio, blokirani su bili i svi izlazi iz Pirota, ali počinoci nisu pronađeni.

Tako je i nakon više od 4 godine, što potvrđuju iz Višeg tužilaštva u tom gradu.

Učinioci krivičnog dela još uvek nisu otkriveni i istraga je još uvek u toku protiv NN lica - kažu u Tužilaštvu.

Pokojni Aleksić, koji je u Pirotu bio poznat i po nadimku Mesec, nekoliko godina pre ubistva izašao je sa dugogodišnje kazne zatvora koju je služio zbog učešća u ubistvu pirotskog ugostitelja Dejana Ilića iz 2005. godine.

Kako su mediji pisali, on je 2006. godine osuđen na 9 i po godina kao podstrekač na ubistvo vlasnika diskoteke Buy Italy, za čije ubistvo su osuđeni Dragan Đorđević, Filip Stefanović i Nikola Stefanović.

To ubistvo je tada potreslo Pirot jer je Ilić ubijen u sačekuši kada je na njegov automobil bačeno nekoliko "molotovljeva koktela" i jedan od njih je upao u automobil, nakon čega je auto udario u stub i u potpunosti ozgoreo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: