Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 28. 1. 2015.

| Hronika

Uboden muškarac ispred Dečje biblioteke

Autor:M. Vučić, S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
biblioteka
U zgradi se nalaze kancelarije boračkih udruženja i Odeljenje za decu Narodne biblioteke

Ispred zgrade u centru Niša, u kojoj se nalazi nekoliko udruženja boraca i Dečija biblioteka, kako nezvanično saznajemo, jutros oko 9 i 30 uboden je muškarac. Uviđaj policije je trajao više od dva sata, a na licu mesta bila je i Hitna pomoć.

Iako je povređeni muškarac član jednog od udruženja čije se prostorije nalaze u ovoj zgradi na Sinđelićevom trgu 2, u kancelarijama svih boračkih udruženja ističu da ni na koji način nisu povezani sa incidentom, već da se incident tu dogodio slučajno.

Video sam povređenog gospodina tu ispred zgrade, kada su policija i Hitna pomoć već došli. On jeste naš član, ali događaj nema veze sa nama - kaže Branislav Radovanović, predsednik "Udruženju potomaka ratnika od 1912 - 1920".

Policija, koja je vršila uviđaj oko dva sata, ne isključuje mogućnost da se osoba sama povredila, ali se još nije oglasila saopštenjem u vezi sa ovim incidentom.

Kako nezvanično saznajemo, problem stvara to što “lice odbija da sarađuje”.


Roditelji zabrinuti za bezbednost dece

Put do Odeljenja za decu Narodne biblioteke “Stevan Sremac”, koje se nalazi na prvom spratu zgrade, vodi kroz hol i hodnike u kojima se nalaze kancelarije boračkih udruženja.

U vreme uviđaja niko od korisnika nije došao do Dečje biblioteke.

Iako zaposleni u njoj nisu želeli da komentarišu ovaj događaj, neki od roditelja kažu da su zabrinuti za bezbednost svoje dece koja gotovo svakodnevno odlaze u ovu zgradu.

Neprimereno je da Dečja biblioteka ostane ovde. Znam da su se iz Biblioteke nekoliko puta obraćali nadležnima da iz presele, ali ništa se nije promenilo - kaže Ana N, majka osmogodišnje devojčice.

I drugi roditelji, koji su se nakon ovog događaja javljali našoj redakciji, bili su zabrinuti što se vozilo policije nalazi ispred zgrade Dečje biblioteke.

Smatraju da biblioteka ne bi trebalo da bude na bude na “nebezbednom mestu, u zgradi u čijem ulazu nesavesni sugrađani obavljaju malu nuždu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • srdjan mackovic

    11:51 // 30. 1. 2015.

    cisto da pojasnim malo posto licno znam doticnu osobu,radi se o veoma dobrom i obrazovanom coveku koji je do danas organizovao masu dobrotvornih akcija za socijalno ugrozene!

  • meraklija 68

    09:56 // 29. 1. 2015.

    Sigurno nije hteo da mu ustupi slikovnicu. A,deco,deco.

  • ana

    18:39 // 28. 1. 2015.

    Nije problem u bezbednosti vec u holu koji uzasno smrdi na urin!!!! Moj klinac uvek zapusi nos kad prolazi tuda.Paradoksalno zar ne? Idete u ustanovu kao sto je biblioteka zapusenog nosa!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: