Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 5. 11. 2018.

| Hronika

Učestale krađe ogrevnog drveta u Toplici

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
drva traktor foto lj.m.
Za 9 meseci oduzeto skoro 500 kubika; foto: Lj. M.

Za prvih 9 meseci ove godine u Šumskom gazdinstvu “Toplica” koje se na teritoriji Prokuplja, Blaca i Kuršumlije prostire na površini od 62.475 hektara, od šumokradica je oduzeto 493 kubika ogrevnog drveta, od toga na teritoriji Prokuplja 256,71, Kuršumlije 165,34 i Blaca 71,36 kubnih metara drva.

U Šumskoj upravi “Toplica”, čije je sedište u Kuršumliji, kažu da se krade i u državnim i u privatnim šumama, te da je u odnosu na prošlu godinu do sada oduzeta znatno veća količina drveta, a da je u tome umnogome pomogla i policija koja, prilikom kontrole saobraćaja, kontroliše i propratnu dokumentaciju za seču i promet.

Pojačali smo rad na terenu i, uz asistenciju policije, pokušavamo da suzbijemo bespravnu seču na što manju meru. Kada se uzme u obzir da je cena kubika od 4.500 do 5.000 dinara, može se lako utvrditi kolika je pričinjena šteta – kažu u Šumskoj upravi.

Saznajemo da u zvaničnim brojkama nije uzet u obzir potez duž administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom u kuršumlijskoj opštini, gde nisu retki prelasci Albanaca iz podujevske opštine na deo teritorije koji kontroliše Srbija i gde su česti slučajevi bespravne seče šume.

Ranijih godina je bilo i ozbiljnih incidenata na tom prostoru, a u nekoliko navrata se i pucalo na srpske vojnike i policajce.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenković

    16:31 // 5. 11. 2018.

    Ma da nije to onaj naš DRVAR ?

  • Милош

    14:37 // 5. 11. 2018.

    Нису узете у обзир пљачке Арнаута ?!
    Значи, то нема везе, битно да наш сељак не украде, а што Арнаути посекоше редом, то нема везе. С тим смо мирни.

  • VOJCA

    13:40 // 5. 11. 2018.

    Lepo ja rekoh Najveci problem je kradja ogreva ;-) Ojadise Toplicanku - Duvansko - Proneverise silne opstinske pare Namesteni tenderi Kupovina lokala zemljista Nigde clanak Ali zato su bitna drva BRAVO ZA NOVINE BRAVO ZA POLICIJU I PRAVOSUDJE EEE Srbijo ...Pisite malo o tome ko kupi celo Prokuplje Ili bar dozvolite da ja navedem par imena Ili je to TABU tema...Ovi za ogrev i robijaju DRUGI NIKAKO.

    • Stojan

      16:23 // 6. 11. 2018.

      "Drugi nikako". Kakva robija, kakvi bakrači. "Drugi" su ko medvedi. Pod zastitom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: