Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:35, 9. 1. 2014.

| Hronika

Učestali napadi na konduktere u Nišu

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Autobus

U samo jednom danu kontrolori u autobusima gradskog prevoza u Nišu 2 puta su napadnuti dok su putnicima proveravali karte.

Prvi incident desio se danas oko podneva na liniji Vukmanovo-Berbatovo-Niš u selu Gabrovac.

- Prilikom kontrole kod stajališta u Gabrovcu, putnik bez karte napao je jednog kontrolora Direkcije, gurnuvši ga iz autobusa. Kontrolor je tom prilikom zadobio lakše telesne povrede - saopšteno je iz Direkcije za javni prevoz.

Drugi napad je zabeležen oko 17h na okretnici linije broj Železnička stanica – Somborska, u Panteleju, kada je, kako kažu u Direkciji, prilikom pokušaja kontrole putnik bez karte napao ekipu kontrolora.

- Tom prilikom kontrolori su zadobili lakše telesne povrede. Ekipa policije brzo je stigla na lice mesta i privela napadača - kažu u Direkciji.

Iz Direkcije za javni prevoz je saopšteno da očekuju "od nadležnih državnih organa" da preduzmu sve mere kako bi se u budućnosti sprečili ovakvi i slični napadi i kako bi napadači bili strogo sankcionisani.

- Napominjemo da se u proteklom periodu, prilikom vršenja kontrole, desilo 37 napada na kontrolore Direkcije - saopštili su ne precizirajući o kom periodu je reč.

Vredi pomenuti da ovo nije problem samo u Nišu, već se sa sličnim poteškoćama susreću i Beograđani, gde je danas održan i veliki protest zbog napada na kontrolore u tom gradu.

Sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća su zatražili da se postavi vido nadzor u svim vozilima, da se umreže takozvani "panik-tasteri" sa policijskim stanicama i pooštri kaznena politika prema napadačima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • IVANCE

    23:26 // 12. 1. 2014.

    Ja sam se uverio da je ponasanje kretensko.Bila su trojica kontrolora ja sam kupio kartu koju sam nakon 20-ak sekundi bacio,uzeli su mi licnu kartu na silu i upisali iako sam kupio kartu.

  • advokat

    18:00 // 12. 1. 2014.

    Kontrolori gradskog prevoza nemaju pravo legitimisanja-provere identiteta vec samo policija i komunalci.Treba ukazati na prekoracenje ovlascenja kontrolora gradskog prevoza.

  • Mladen Veselinovic

    16:52 // 11. 1. 2014.

    Ha ha,
    Kontrolori cine sledeca Krivicna d. posto nisu ovlasceni zakonom,i to cine: neovlasceno legitimisanje lica i jos teze kd, protivpravno lisavanje slobode tj ogranicavanje slobode kretanje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: